Ντράγκι στο Eurogroup: Να λυθεί το ζήτημα με τους πλειστηριασμούς - OlaDeka

Ντράγκι στο Eurogroup: Να λυθεί το ζήτημα με τους πλειστηριασμούς

Παρέμβαση του επικεφαλής της ΕΚΤ – Θετικό το κλίμα για την Ελλάδα

Να αντιμετωπιστεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να λυθεί το θέμα της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς ζήτησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ.Ντράγκι, σε παρέμβαση του στο Eurogroup, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ελληνικού θέματος.

Το κλίμα πάντως για την Ελλάδα ήταν θετικό στη συνεδρίαση, αν και επισημάνθηκε ο μεγάλος όγκος δουλειάς που απομένει για τις ελληνικές αρχές και η ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις με τον ίδιο εντατικό ρυθμό.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές από τις Βρυξέλλες σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup, η οποία ήταν εξαιρετικά μικρής διάρκειας.

Κατά τη διάρκειά της, επισημάνθηκε η πρόοδος που σημειώθηκε στην πρώτη αποστολή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.

Παράλληλα, το Eurogroup επεσήμανε τον αρκετά μεγάλο όγκο δουλειάς που απομένει για τις ελληνικές αρχές και την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες με τον ίδιο εντατικό ρυθμό.

Η παρέμβαση Ντράγκι

Εξάλλου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στη συζήτηση για την Ελλάδα, το λόγο έλαβε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τόνισε ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να λυθεί το θέμα της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria