Μονάδα εκτροφής γουνοφόρων ζώων μινκ στη Φλώρινα - OlaDeka

Μονάδα εκτροφής γουνοφόρων ζώων μινκ στη Φλώρινα

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε την ίδρυση και λειτουργία µονάδας εκτροφής γουνοφόρων ζώων µινκ, δυναµικότητας 30.000 ενήλικων θηλυκών και 6.000 ενήλικων αρσενικών, ήτοι 720 ισοδύναµα ζώντος ζώου, στην εκτός σχεδίου περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Καυκάσου της Δημοτικής Ενότητας Κάτω Κλεινών στη Φλώρινα.

Όπως αναφέρει η απόφαση της ελήφθη στο  πλαίσιο της τόνωσης της αγοράς της γούνας, ως μέσο αύξησης της έλευσης επισκεπτών από χώρες οι οποίες εθιμοτυπικά αποτελούν σημαντική αγοραστική δύναμη για το συγκεκριμένο προϊόν,

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία κτηνοτροφικής µονάδας εκτροφής γουνοφόρων ζώων µινκ, τα παράγωγα των οποίων υπολογίζονται στα 150.000 κατά μέσο όρο, µε σκοπό την εκδορά των αναπαραγόµενων ζώων και τη λήψη της γούνας αυτών, για την πώληση στις µονάδες παραγωγής ρούχων. Η µονάδα θα έχει 24ωρη λειτουργία, ενώ υπολογίζεται πως θα δημιουργηθούν περίπου 30 νέες θέσεις εργασίας. Οι εγκαταστάσεις της μονάδας θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων 80 στέγαστρα, κτίριο υποστήριξης, αποθήκη τροφής,χώρο αποθήκευσης νερού,χώρο κατάψυξης, μηχανοστάσιο,γραφείο υπευθύνου µονάδας – κτηνιάτρου εκτροφής, χώρο αποδυτηρίων και διαλείµµατος εργαζοµένων, κτίριο αποθήκευσης µηχανηµάτων µονάδας,σύστηµα διάθεσης αποβλήτων και περίφραξη.

Η µονάδα θα λειτουργήσει στα αγροτεµάχια του Αγροκτήµατος Νέου Καυκάσου της κτηµατικής περιοχής της οµώνυµης τοπικής κοινότητας, ενώ η έκτασή της θα είναι 111.131,40 τ.µ. Στην ευρύτερη περιοχή του χώρου εγκατάστασης, δεν υπάρχουν άλλες όµοιες µονάδες, ενώ βρίσκεται εκτός ζώνης NATURA 2000 και εκτός οριοθετηµένων αρχαιολογικών Ζωνών Προστασίας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria