Λ. Ζήσης σε εργαζόμενους των βρεφικών σταθμών: «Θα πληρωθείτε 3 μήνες, επιστρέψτε».- Εργαζόμενοι: «Όχι, συνεχίζουμε την επίσχεση!» - OlaDeka

Λ. Ζήσης σε εργαζόμενους των βρεφικών σταθμών: «Θα πληρωθείτε 3 μήνες, επιστρέψτε».- Εργαζόμενοι: «Όχι, συνεχίζουμε την επίσχεση!»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Το «σήριαλ» των απλήρωτων εργαζομένων στους Βρεφικούς Σταθμούς της Καστοριάς συνεχίζεται.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Λάζαρος Ζήσης δηλώνει στο oladeka.com:

«Σήμερα και ενώ η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Καστοριάς έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας ότι θα πληρωθούν τρεις από τους πέντε οφειλόμενους μισθούς, ζητώντας τους να επιστρέψουν στην εργασία τους, οι δύο υπεύθυνες των σταθμών επικοινώνησαν τηλεφωνικά το μεσημέρι μαζί μου και μου ανέφεραν ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην εργασία τους ακόμη κι αν τους καταβληθούν οι τρεις από τους πέντε μισθούς, επιμένοντας στο αρχικό αίτημα τους για πληρωμή τεσσάρων «μηνιάτικων» τουλάχιστον. Όπως ξέρετε, το μεγαλύτερο μέρος των μισθοδοσιών προέρχεται από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο από την κοινωφελή. Δεν είναι λογικό να δεχόμαστε εμείς τα πυρά και την ευθύνη για καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις που προέρχονται από το ΕΣΠΑ. Ίσα ίσα που κάναμε ότι μπορέσαμε και σε λίγες μέρες θα πληρώσουμε τρεις μισθούς. Και παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι αρνούνται να επιστρέψουν στους βρεφικούς σταθμούς. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στα παιδιά και τους γονείς»

Σύμφωνα με πληροφορίες η κοινωφελής επιχείρηση μετά την αρνητική απάντηση των εργαζομένων θα αναγκαστεί να εξαντλήσει όλα τα νομικά δικαιώματα της, μέσω της δικαστικής οδού.

Άλλες πηγές μάλιστα υποστηρίζουν ότι η τελευταία εξέλιξη, θέτει σε δυσμενή θέση τους εργαζόμενους των βρεφικών σταθμών εξαιτίας της αντίδρασης των γονέων που αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα και αντιλαμβανόμενοι ότι παρότι ο δήμος εξασφαλίζει την πληρωμή των τριών πέμπτων της οφειλής στους εργαζόμενους, οι τελευταίοι παραμένουν ανένδοτοι στην επίσχεση εργασίας.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι σε ανάλογες περιπτώσεις δημιουργήθηκε τετελεσμένο οικειοθελούς αποχώρησης με αποτέλεσμα να χάσουν οι εργαζόμενοι θέση εργασίας και αποζημίωση, λαμβάνοντας μόνο την εξώφληση των οφειλόμενων μισθών τους.

Δείτε την εξώδικη απάντηση – διαμαρτυρία – κλήση που θα αποσταλεί άμεσα από την κοινωφελή στους εργαζόμενους:

 

Screen Shot 2017-11-17 at 19.48.33

2

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria