Τραμπ: Ένα αξιόπιστο σχέδιο ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα - OlaDeka

Τραμπ: Ένα αξιόπιστο σχέδιο ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα

Ξεπέρασε τις δύο ώρες η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο… σπάζοντας το πρωτόκολλο. Αρκετές ήταν οι ειδήσεις που προέκυψαν από τις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών στον Κήπο των Ρόδων. Στο επίκεντρο των κοινών δηλώσεων, το ελληνικό χρέος, η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, τα ενεργειακά, οι αμυντικές δαπάνες και η Σούδα.

Ο Αμερικανός εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα για το ελληνικό χρέος λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι Aμερικανοί στέκονται δίπλα στους Έλληνες καθώς ανακάμπτουν από την οικονομική κρίση που χτύπησε τη χώρα τους. Ενθάρρυνα τον κύριο πρωθυπουργό να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και επιβεβαίωσα τη στήριξη μας για αξιόπιστη ανακούφιση από το χρέος».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ξεκίνησε τις δηλώσεις του στον Κήπο των Ρόδων, χαρακτηρίζοντας την συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα, εξαιρετικά καρποφόρα και εποικοδομητική.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος που κατάφερε κάτι πραγματικά ιδιαίτερο. Η Ελλάδα είναι το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Οι ΗΠΑ θαυμάζουν αυτή την εξαιρετική κληρονομιά με δέος.
Έχουμε μια κοινή δέσμευση υπέρ της συνεργασίας και της ελευθερίας. Ολοκληρώσαμε μια εξαιρετικά καρποφόρα και επικοδομητική συνάντηση για θέματα ενέργειας άμυνας εμπορίου.

2 TELIKO

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η Αμερική στέκεται δίπλα στους Έλληνες καθώς ανακάμπτουν από την κρίση και η Ελλάδα παρέχει τρομερές ευκαιρίες για επενδύσεις», πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, υπογραμμίζοντας: «Η Ελλάδα δίνει τρομερές ευκαιρίες για αμερικανικές επενδύσεις. Υπάρχουν προβλήματα, οι Έλληνες τα άφησαν πίσω τους και έχουν πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις.Είναι μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, έχει μεγάλες δυνατότητες και ευχόμαστε να τις αξιοποιήσει πλήρως».

Στις δηλώσεις του ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε στη Σούδα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες γιατί φιλοξενούν αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις στη βάση της Σούδας. Και να τους συγχαρώ γιατί δαπανούν το 2% του προϋπολογισμού για τις αμυντικές τους δαπάνες».

3 TELIKO

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Παράλληλα, σημείωσε: «Έχω επίσης ενημερωθεί ότι υπάρχει μια συμφωνία για την αναβάθμιση των ελληνικών F16 και αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και τις σχέσεις μας».

«Η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο για την σταθερότητα στην περιοχή και έχω την αίσθηση ότι όταν ξεπεράσει το οικονομικό εμπόδιο θα είναι πιο δυνατή. Σε αμυντικό επίπεδο η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος για τις ΗΠΑ. Έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και ξέρουμε ότι θα είναι σύμμαχός μας για πολλά χρόνια. Η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική και ελπίζουμε αυτό να γίνει με την Ελλάδα σε ρόλο κλειδί», κατέληξε ο πρόεδρος Τραμπ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria