Σε έγκλημα πάθους προσανατολίζεται η ΕΛ.ΑΣ. - OlaDeka

Σε έγκλημα πάθους προσανατολίζεται η ΕΛ.ΑΣ.

Ανάμεσα σε πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντος της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ. τον άνθρωπο που σκότωσε την κοπέλα με 14 μαχαιριές στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η άτυχη γυναίκα φέρεται να είχε δεχθεί πιέσεις από κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, από το οποίο η ίδια πρόσφατα είχε απομακρυνθεί. Τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο φόνος δεν πρέπει να αφορά σε υποθέσεις με τις οποίες ασχολούνταν η εφοριακός και ως εκ τούτου ενδέχεται να πρόκειται για έγκλημα πάθους.

H ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί κάποιο πρόσωπο με το οποίο ενδεχομένως η κοπέλα να είχε συνδεθεί ερωτικά το τελευταίο διάστημα και το οποίο να απέρριψε κάποια στιγμήΤο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ψάχνει να βρει την άκρη του νήματος στις κλήσεις που έγιναν από και προς το κινητό της Δώρας Ζέμπερη, όπως και στις μυστηριώδεις αναρτήσεις που έκανε η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Απορώ τι είχα πάρει τότε που συστηθήκαμε και χάρηκα που σε γνώρισα» ήταν μία από τις εν λόγω αναρτήσεις που είχε κάνει η 32χρονη στο Facebook.

image

Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται κατ’ αρχάς στο στενό περιβάλλον και αυτό γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό ανάλογων περιπτώσεων οφείλεται σε κάποια προστριβή ή διαφωνία με άτομα του στενού κύκλου του θύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δολοφονία έγινε στο νεκροταφείο, λίγα μέτρα από τον τάφο φιλικού της προσώπου το οποίο είχε πρόσφατα καταλήξει. Ο δολοφόνος χρησιμοποίησε μαχαίρι, γεγονός που επιτείνει την υποψία ότι πρόκειται για έγκλημα εκδίκησης.

Πάντως, ακόμη ένα σενάριο που εξετάζεται από τις Αρχές είναι να πρόκειται για ληστεία μετά φόνου. Αυτό διότι από τον τόπο του εγκλήματος έλειπαν το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας, το πορτοφόλι κι άλλα προσωπικά της αντικείμενα.

Όσον αφορά στο σενάριο να πρόκειται για έγκλημα πάθους, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί κάποιο πρόσωπο με το οποίο ενδεχομένως η κοπέλα να είχε συνδεθεί ερωτικά το τελευταίο διάστημα και το οποίο να απέρριψε κάποια στιγμή.

Mε την εξέταση των τηλεφωνημάτων που έκανε, με τη συνδρομή της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην οποία είχε σύνδεση, η αστυνομία θα προσπαθήσει να συνδέσει τα «κομμάτια του παζλ» και να οδηγηθεί στις τελευταίες κινήσεις της 32χρονης, έτσι ώστε να διαπιστώσει εάν η δολοφονία της έγινε από κάποιο γνωστό της πρόσωπο ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση έχουν καταθέσει περί τα 10 άτομα στη Δίωξη Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Η αστυνομία θεωρεί πως εάν όντως ο δολοφόνος ήταν γνωστό πρόσωπο της κοπέλας, τότε είναι βέβαιο πως γνώριζε πολύ καλά τις καθημερινές της συνήθειες, τα μέρη τα οποία επισκεπτόταν, τις ώρες που εργαζόταν κ.ο.κ.

Η 32χρονη φέρεται να επισκεπτόταν συχνά το Β’ Νεκροταφείο, όπου είχε ταφεί φιλικό της πρόσωπο που είχε αποβιώσει.

Οι αστυνομικοί συμπεραίνουν πως δεν αποκλείεται, εφόσον ο δράστης γνώριζε τις επισκέψεις αυτές, να της έστησε καρτέρι και να περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να της επιτεθεί.

Το χρονικό του εγκλήματος

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη 32χρονη βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η κοπέλα δέχθηκε 14 μαχαιριές από τον δολοφόνο της, ενώ προσπάθησε αρχικά να διαφύγει. Ο δράστης ωστόσο φέρεται να την κυνήγησε, προκειμένου να της καταφέρει το μοιραίο χτύπημα.

Η άτυχη γυναίκα, μετά την επίθεση, σύρθηκε για περίπου 15 μέτρα, ωστόσο ο δράστης την κυνήγησε και τη μαχαίρωσε ξανά.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria