Ποιοι κρύβονται πίσω από την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη – Τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία μετά την απελευθέρωση του - OlaDeka

Ποιοι κρύβονται πίσω από την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη – Τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία μετά την απελευθέρωση του

Στην αγκαλιά της οικογένειας του βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Ο Κρητικός επιχειρηματίας απελευθέρωθηκε μετά από έφοδο της αστυνομίας σήμερα το πρωί σε μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων που κρατούνταν από τους απαγωγείς του ο κρητικός επιχειρηματίας.

Το ρολόι έδειχνε 7:40 το πρωί της Δευτέρας όταν ειδικές μονάδες της ΕΛΑΣ, «έζωσαν» το χώρο όπου είχαν κρύψει τον 54χρονο άνδρα οι δράστες. Με συντονισμένες ενέργειες εισέβαλλαν στο κτίριο και μετά από λίγα λεπτά κατάφεραν να εντοπίσουν το Μιχάλη Λεμπιδάκη, αλλά και να συλλάβουν άτομα που εμπλέκονται στην απαγωγή. Ο επιχειρηματίας βρέθηκε δεμένος, σώος, ωστόσο φανερά αδυνατισμένος και καταβεβλημένος.

Οι αστυνομικοί μέχρι στιγμής έχουν περάσει χειροπέδες σε επτά  άτομα, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης της μάνδρας στην «γέφυρα Ζουρίδας» Ρεθύμνου, δίπλα στην εθνική οδό, αλλά και ο φρουρός του κρησφύγετου των απαγωγέων. Η πλειοψηφία των  των συλληφθέντων είναι κρητικοί ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές αλλά και για συνεργούς υπεράνω υποψίας οι όποιοι φέρεται να κινούνται στο περιβάλλον του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

O επιχειρηματίας μόλις αντίκρυσε τους αστυνομίκους με βουρκωμένα τα μάτια κατάφερε να τους πει μόνο μια λέξη. « Ευχαριστώ, ευχαρίστω».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δεν υπήρξε καμία αντίδραση κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχει ευρεία κινητοποίηση των διωκτικών αρχών στην περιοχή του Ρεθύμνου για τον εντοπισμό κι άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην απαγωγή.

Ο εντοπισμός των απαγωγέων έγινε από τον κοριό της ΕΥΠ αλλά και από παρακολούθηση των υπόπτων ατόμων. Μάλιστα όπως λένε οι πληροφορίες ο χώρος που κρατούνταν φυλακισμένος ο επιχειρηματίας ήταν γνωστός στς αστυνομικές αρχές εδώ και καιρό, ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναζητούσαν την κατάλληλη στιγμή η οποία θα ήταν και η ασφαλέστερη για την απαλευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Ετσι μετά έξι μήνες και δύο ημέρες ο 54χρονος επιχειρηματίας βρέθηκε και πάλι κοντά στην οικογένεια του.

Η ταυτότητα των απαγωγέων

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα ανήλικο κορίτσι είχε αναλάβει τον ρόλο αγγελιοφόρου για λογαριασμό των απαγωγέων ενώ δύο από τους δράστες έχουν υπάρξει υπάλληλοι της εταιρείας του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Γιάννης Λεμπιδάκης: Το ευχαριστώ είναι λίγο

Συγκινημένος και ανακουφισμένος από την απελευθέρωση του γιου του μετά από έξι μήνες ομηρείας, είναι ο πατέρας του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Ιωάννης. «Tο ευχαριστώ είναι λίγο για όλους όσους συνεβαλαν», δήλωσε στο cretalive, ανακουφισμένος μετά την πολύμηνη περιπέτεια που πέρασε η οικογένειά του.

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria