Οδεύουμε προς συγκυβέρνηση; - OlaDeka

Οδεύουμε προς συγκυβέρνηση;

Όσο κι αν θέλουν να μας πείσουν οι κατσαπλιάδες ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, τόσο οι εξωγήινοι από τα βουνά θα παρασύρουν τους νέους να κόψουν τα αχαμνά τους.

Παρόλο τη μαγειρική του Ευκλείδη τα νούμερα δεν βγαίνουν. Τα έσοδα καταρρέουν με αλματώδη ταχύτητα και το ΔΝΤ για μία ακόμα φορά προσγειώνει τον μεγαλοεπενδυτή Αλέξη στην πραγματικότητα των νέων μέτρων.

Όχι ότι δεν το ανέμενε ο… οργανοκόφτης, δεν είναι κουτός. Για το λόγο αυτό έστησε όλη τη φιέστα με τη φυλομετάβαση. Ήθελε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα και να τη βάλει να ασχολείται με φούτσες. Πάντα βέβαια με την ευγενική χορηγία της ΝΔ, η οποία έπεσε σαν όρνιο στην παγίδα του Αλέξη.

Έτσι ο Τσίπρας πέτυχε διττό στόχο. Από τη μία μας έκανε να ξεχάσουμε το νέο τσουνάμι μέτρων που θα μας πνίξει και από την άλλη κατάφερε να διασπάσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Τι νομίζατε τζάμπα πήγαινε στη διαφώτιση του ΚΚΕ. Πρώτος στο μάθημα της προβοκάτσιας.

Ωστόσο υπάρχει και διαφορετική ανάγνωση των γεγονότων. Η ΝΔ να πάτησε ηθελημένα τη μπανανόφλουδα του Αλέξη. Δεν μπορεί να μην καταλάβανε την πονηράδα του Τσίπρα. Δεν θα του το είπε του Κυριάκου τουλάχιστον ένας από του επτά επικοινωνιολόγους του; Τόσα χρόνια υπηρετούσαν το σύστημα από διαφορετικά μετερίζια οι περισσότεροι.

Και εξηγούμαστε. Τι βγήκε από τη χθεσινή ψηφοφορία σύντροφοι; Ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας συμφωνούν, απλώς διαφωνούν στα σημεία. Η βασική τους διαφορά στην επαίσχυντη φυλομετάβαση ήταν απλώς η ηλικία. Συμφώνησαν διαφωνώντας δηλαδή. Η εξευτελιστική τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης έγινε δεκτή από τη ΝΔ έπειτα από την διαφωνία που είχε προηγουμένως εκφράσει. Άρα καθαρή σύμπραξη με τον εχθρό, τη στιγμή που ο Μητσοτάκης λυσσομανάει να τον ρίξει μέσω πρόωρων εκλογών. Σε τι μένει να συμφωνήσουν σύντροφοι; Στα μνημόνια βρε κουτά;

Ή μάλλον όχι να συμφωνήσουν, άλλα να εκτελέσουν τις εντολές των δανειστών. Όλοι γνωρίζουν ότι ο διακαής πόθος των κορακιών είναι να περνάνε τα μνημόνια με απόλυτη πλειοψηφία. Θυμάστε πόσο χαρούμενοι ήταν οι «εταίροι» μας το καλοκαίρι του 15’; Ο μόνος που αντιστάθηκε και γι’ αυτό τον φάγανε ήταν ο Σαμαράς.

Βέβαια θα εκτελέσουν το νοσηρό τους σχέδιο μεθοδικά. Θα χρησιμοποιήσουν τον Αλέξη λίγο ακόμα για να τους περάσει την τρίτη αξιολόγηση, θα τον αδειάσουν και θα αφήσουν μετά τον Μητσοτάκη να υποδυθεί κι αυτός τον πρωθυπουργό. Επειδή όμως ο Αλέξης θα του έχει παραδώσει καμένη γη, καθώς δεν θα έχει κάνει ούτε μία μεταρρύθμιση, η φθορά της κυβέρνησής του – αν καταφέρει να τη σχηματίσει- θα είναι μη διαχειρίσιμη.

Μην ξεχνάτε ότι θα έχει να αντιμετωπίσει και την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας, που απ’ ότι φαίνεται δεν θα του βγουν τα κουκιά.

Και πως θα γίνουν οι επόμενες εκλογές σύντροφοι; Με απλή αναλογική. Και τι σημαίνει αυτό σύντροφοι; Συγκυβέρνηση με το πρόσχημα της αποφυγής χρεοκοπίας της χώρας. Άλλωστε το σενάριο έχει ξαναπαιχτεί με επιτυχία.

Η ουσία όμως είναι ότι ο Αλέξης προσπαθεί να αντισταθεί στις εντολές των δανειστών. Στόχος του είναι να εξασφαλίσει την αξιωματική αντιπολίτευση με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για να παραμείνει στο παιχνίδι. Γι ΄αυτό και στήνει όλες αυτές τις αριστερές παγίδες στη ΝΔ με μοναδικό στόχο να πελεκήσει τα ποσοστά της.

Αντίθετα η ΝΔ έχει αποδεχτεί την πραγματικότητα και έχει παραδοθεί πλήρως στις ορέξεις των δανειστών. Και μη μου πείτε ότι αν ήθελε δεν τσάκιζε τον Τσίπρα.

Αναμείνατε στο ακουστικό σας. Εμείς πάντως δεν επηρεαζόμαστε από εξωγήινους….

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria