Αριστείο Ανδραγαθίας σε Καστοριανούς αστυνομικούς από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας - OlaDeka

Αριστείο Ανδραγαθίας σε Καστοριανούς αστυνομικούς από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας της Αστυνομίας και του Πολυούχου Αγίου Αρτεμίου ολοκληρώθηκαν με την κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Λυρικής Σκηνής, στο Μέγαρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος μάλιστα βράβευσε αστυνομικούς για πράξεις ανδραγαθίας και αυτοθυσίας.

Ο κ. Παυλόπουλος απένειμε το Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας σε εννέα αστυνομικούς που εξέθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο, σε συμπλοκή με ένοπλους και επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια κακοποιούς.

Οι αστυνομικοί που τιμήθηκαν είναι οι:

α) Αρχιφύλακας Βλάχος Χρήστος, β) Αρχιφύλακας Μέγας Γεώργιος, γ) Αρχιφύλακας Λάμπρου Φώτιος), δ) Αρχιφύλακας Σταφυλάς Ανδρέας και ε) Υπαρχιφύλακας Καυκιάς Γεώργιος, για την εξαιρετική δραστηριότητα που επέδειξαν σε ένοπλη συμπλοκή στην περιοχή της Φθιώτιδας με πέντε δραπέτες των φυλακών και δράστες ληστειών υποκαταστημάτων Τραπεζών στο ίδιο νομό, κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ένας εκ των δραστών και συνελήφθησαν οι υπόλοιποι τέσσερις και,

α) Υπαστυνόμος Α’ Αρβανιτάκης Παντελής, β) Ανθυπαστυνόμος Γκόβαρης Αθανάσιος, γ) Αρχιφύλακας Τσιγαράς Παναγιώτης και δ) Αστυφύλακας Σαράντης Βασίλειος, διότι υπηρετούντες, στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και στο Αστυνομικό Τμήμα Καστοριάς, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη τριών επικίνδυνων αλλοδαπών κακοποιών, που δραπέτευσαν από φυλακές της Αλβανίας και προσπαθούσαν πεζή, να εισέλθουν δια μέσω ορεινής περιοχής του Γράμμου στο εσωτερικό της Χώρας, τους εντόπισαν με τεχνικά μέσα και εν συνεχεία, κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από αυτούς, ο οποίος προ της συλλήψεώς του αποπειράθηκε να βάλλει εναντίον τους με πολεμικό τυφέκιο. Οι άλλοι δύο δραπέτες, διέφυγαν προσωρινά και συνελήφθησαν την επόμενη ημέρα από αστυνομικούς της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας ΕΚΑΜ».

Απονεμήθηκαν επίσης τιμητικές πλακέτες στους διευθυντές των στρατιωτικών νοσοκομείων για τις ιατρικές φροντίδες των ιδρυμάτων στο ένστολο προσωπικό.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων επίσης, συγκεντρώθηκαν από τους αστυνομικούς σε όλη την Ελλάδα, μέσα στην εβδομάδα, 12 τόνοι τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης για τα παιδιά που φροντίζει το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ συνεχίζεται εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της Αστυνομίας και η μισή ποσότητα αίματος που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία.

Τέλος, στο Ίδρυμα Νιάρχος έγινε και έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με έργα εν ενεργεία και συνταξιούχων αστυνομικών. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας και πλήθος κόσμου.

21102017-ekdilosi011

21102017-ekdilosi012

21102017-ekdilosi018

21102017-ekdilosi019

21102017-ekdilosi023

21102017-ekdilosi024

21102017-ekdilosi025

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria