Κτηνωδία: Μετατρέπουν τις αλεπούδες σε τέρατα για να παράγουν περισσότερη γούνα! - OlaDeka

Κτηνωδία: Μετατρέπουν τις αλεπούδες σε τέρατα για να παράγουν περισσότερη γούνα!

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΔΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ;

Μια έρευνα έβγαλε στο φως τις άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν και εκτρέφονται αλεπούδες στη Φιλανδία, προκειμένου να αυξηθεί η ποσότητα γούνας στο σώμα τους.

Τραβήχτηκαν πλάνα από πέντε αγροκτήματα γούνας στην Οστροβότνια, στη δυτική Φινλανδία, με αλεπούδες που διακρίνονται από τεράστια γούνα και υπερβολικά στρώματα λίπους, να σχηματίζουν δίπλες στο σώμα τους. Το αποτέλεσμα είναι τα ζώα αυτά να σηκώνουν το πενταπλάσιο από το κανονικό τους βάρους, να ασφυκτιούν και να βασανίζονται. Χαρακτηριστικό της τραγικής τους κατάστασης είναι το γεγονός ότι τα ίδια δε δύνανται να περπατήσουν και μεταφέρονται στα κλουβιά τους.

«Οι συνθήκες στις οποίες βρίσκονται αυτά τα ζώα είναι αποτέλεσμα απληστίας για κέρδη. Περισσότερο δέρμα σημαίνει περισσότερα χρήματα για τον αγρότη γούνας. Τα ζώα πληρώνουν την τιμή με πόνο» δηλώνουν ακτιβιστες και εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων που δημοσιεύουν τις δυσάρεστες αυτές εικόνες προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους καταναλωτές και να γυρίσουν την πλάτη τους στους εμπόρους γουναρικών…

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria