To Λονδίνο διώχνει την Uber - OlaDeka

To Λονδίνο διώχνει την Uber

Ένα μεγάλο πλήγμα δέχθηκε σήμερα Παρασκευή η Uber. Η Ρυθμιστική Αρχή Μεταφορών του Λονδίνου δεν ανανέωσε την άδεια λειτουργίας της εταιρείας, κάτι το οποίο σημαίνει πως η Uber χάνει την μεγαλύτερη αγορά της στη Βρετανία, όπου απασχολούνται περίπου 40.000 οδηγούς.

Η Uber λειτουργούσε με προσωρινή άδεια τεσσάρων μηνών και αιτήθηκε πενταετή άδεια. Η αίτηση της εταιρείας απορρίφθηκε καθώς η Αρχή εντόπισε πως «η προσέγγιση και ο τρόπος λειτουργίας της Uber δείχνουν μια έλλειψη εταιρικής υπευθυνότητας» σε μια σειρά από ζητήματα.

Η τωρινή άδεια της Uber λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου αλλά η εταιρεία έχει στη διάθεση της 21 ημέρες για να ασκήσει έφεση έναντι της απόφασης. Σε αυτό το διάστημα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Η εφαρμογή της αμερικανικής εταιρείας, είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους Λονδρέζους, οι οποίοι αποκτούν πρόσβαση σε φθηνές μετακινήσεις έναντι των πιο ακριβών παραδοσιακών ταξί της βρετανικής πρωτεύουσας.

Όμως οι πολιτικές πιέσεις ενάντια στην Uber αυξάνονται ημέρα με την ημέρα. Οι ιδιοκτήτες ταξί, πολιτικοί, ακόμη και οι ίδιοι οι οδηγοί της εταιρείας έχουν εκφραστεί κατά των πρακτικών της. Οι ιδιοκτήτες ταξί κατηγορούν την Uber για αθέμιτο ανταγωνισμό και εγείρουν ζητήματα ασφάλειας των επιβατών.

Κάποιοι οδηγοί της Uber έχουν διαμαρτυρηθεί για τις πολλές ώρες που αναγκάζονται να δουλέψουν και για τους χαμηλούς μισθούς που λαμβάνουν. Εξάλλου η εταιρεία αντιμετωπίζει και μια δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει τους οδηγούς ως «εργαζόμενους» και όχι ως «ελεύθερους επαγγελματίες», ανεβάζοντας σημαντικά το μισθολογικό κόστος της Uber στην Αγγλία.

Κατά της λειτουργίας της εταιρείας έχουν ταχθεί και πολλοί πολιτικοί, οι οποίοι κατηγορούν την εταιρεία για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας αλλά και για φοροαποφυγή διότι το μοντέλο που χρησιμοποιεί τις επιτρέπει να μην πληρώνει φόρους στη Βρετανία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria