Χαμόγελα στο Μαξίμου και έπαινοι από τους Financial Times για την ανάπτυξη - OlaDeka

Χαμόγελα στο Μαξίμου και έπαινοι από τους Financial Times για την ανάπτυξη

Ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν να κινούνται κάτω από το στόχο που έβαλε μόλις προχθές ο πρωθυπουργός, μιλώντας για ανάπτυξη 2% στο σύνολο της χρονιάς.

Στο Μαξίμου αντιθέτως θεωρούν ότι αποδεικνύεται πως η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και ότι η οικονομία έχει αποκτήσει νέα δυναμική μετά τη δεύτερη αξιολόγηση.

Παράλληλα, επιτίθενται στη ΝΔ για τη στάση της, υποστηρίζοντας ότι διαψεύδονται τα σενάρια καταστροφής που παρουσίαζε.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα.

Η δυναμική ανάκαμψη ακόμη και την περίοδο που η δεύτερη αξιολόγηση δεν είχε ολοκληρωθεί είναι περισσότερο από εμφανής.

Τη στιγμή που η ΝΔ κινδυνολογούσε και προέβλεπε την επερχόμενη καταστροφή, η ελληνική οικονομία αναπτυσσόταν με ρυθμούς 0,5% σε σχέση με το 1ο  τρίμηνο του 2017 και με 0,8% σε σύγκριση με το 2 ο  τρίμηνο του 2016.

Η τάση αυτή ενισχύθηκε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, την επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος και τις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για δίκαιη ανάπτυξη με προστασία της εργασίας και για την οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου».

Financial Times: «Συνεχίζεται η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας»

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται, αναφέρει δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, με τίτλο: «Ταχύτερη ανάπτυξη και αισιόδοξοι παραγωγοί στον μεταποιητικό τομέα: Η ελληνική ανάκαμψη συνεχίζεται».

Τα επίσημα στοιχεία, που ανακοινώθηκαν σήμερα, έδειξαν ότι η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε ταχύτερα στο πρώτο εξάμηνο από ό,τι θεωρείτο πριν, ενώ μία έρευνα για τον ιδιωτικό τομέα έδειξε ότι η δυναμική συνεχίσθηκε στο τρίτο τρίμηνο, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

«Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε 0,5% τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αρχικές εκτιμήσεις υποδήλωναν ότι η οικονομία είχε επανέλθει σε ύφεση στην αρχή του έτους, αλλά τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου αναθεωρήθηκαν ανοδικά για δεύτερη φορά την Παρασκευή«, αναφέρεται στο δημοσίευμα των Financial Times και υπογραμμίζεται ότι «η τελευταία έρευνα της IHS Markit για τις ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις κατέγραψε τα ισχυρότερα αποτελέσματα εννέα ετών».

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατέγραψαν «τον υψηλότερο ρυθμό δημιουργίας θέσεων εργασίας για περισσότερο από 17 χρόνια», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria