Φλόριντα: Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τη Θωμαή Εμμανουηλίδου στο Παγκόσμιο – Με αλιγάτορες η προπόνηση - OlaDeka

Φλόριντα: Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τη Θωμαή Εμμανουηλίδου στο Παγκόσμιο – Με αλιγάτορες η προπόνηση

Μόλις δυο ημέρες απέμειναν για την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών και η Εθνική ομάδα που βρίσκεται από τις 14 Σεπτεμβρίου στη Σαρασότα της Φλόριντα στις ΗΠΑ δηλώνει έτοιμη για την κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς.

Τα εμπόδια πλέον λιγοστεύουν για τους εννέα αθλητές κι αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στους αγώνες αφού οι διοργανωτές σε αντίθεση με τις πρώτες μέρες έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις εργασίες στη νέα εγκατάσταση του Πάρκου και μπορούν να προπονηθούν με όλες τις ανέσεις ενώ μοναδικό πρόβλημα παραμένει η αφόρητη ζέστη που σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή θερμοκρασία δημιουργεί εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. Κάποιοι αλιγάτορες που εμφανίστηκαν στον στίβο είναι φυσιολογικό φαινόμενο σύμφωνα με τους ντόπιους που έσπευσαν να καθησυχάσουν τις αποστολές και ιδιαίτερα τους αθλητές που έκαναν τις προπονήσεις τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η ελληνική ομάδα είναι πανέτοιμη όπως επιβεβαιώνουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές αφού όλοι οι αθλητές έχουν προσαρμοστεί στις συνθήκες που επικρατούν και είναι έτοιμοι να καταθέσουν τη σκληρή δουλειά που έκαναν όλο το χειμώνα. Στο πλευρό τους οι ομοσπονδιακοί προπονητές Σάκης Αθανασιάδης, Τόλης Παλαιοπάνος και Χρόνης Βλασταρίδης ενώ αναμένονται στη Σαρασότα ως τα ξημερώματα της παρασκευής (ωρα Ελλάδας)   ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς η προϊσταμένη διοικητικών υπηρεσιών της ομοσπονδίας Λία Τρίκα και ο γιατρός της ομάδας Γιάννης Χριστογιάννης.

«Μετράμε αντίστροφα για την έναρξη των αγώνων. Όταν φτάσαμε αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα λόγω των καθυστερήσεων των εργασιών από τους διοργανωτές εξαιτίας του τυφώνα αλλά πλέον είναι έτοιμοι κι εμείς μαζί τους για να μπούμε στη μάχη. Τα παιδιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση , έχουν προσαρμοστεί εντελώς στις συνθήκες και είμαστε αισιόδοξη για το αποτέλεσμα» τόνισε ο Τόλης Παλαιοπάνος.

Πρεμιέρα για δυο την Κυριακή 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το Σάββατο το απόγευμα (19:00 τοπική ώρα) έχει προγραμματιστεί η τελετή έναρξης των αγώνων ενώ το αγωνιστικό κομμάτι ξεκινάει την Κυριακή το πρωί (10:00) με την συμμετοχή δυο ελληνικών πληρωμάτων στα προκριματικά και συγκεκριμένα του σκιφ ελ βαρών με τον Γιώργο Κόνσολα και του διπλού σκιφ ελ βαρών με τις Θωμαΐδα Εμμανουηλίδου –Μαρία Πέργουλη .

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν τα άλλα δυο πληρώματα το τετραπλό σκιφ ελ βαρών με τους Λευτέρη Κόνσολα-Σπύρο Γιάνναρο-Παναγιώτη Μαγδανή-Νίνο Νικολαΐδη και το διπλό σκιφ το βαρύ με τις Κατερίνα Νικολαΐδου και Αννέτα Κυρίδου.

Υπενθυμίζεται ότι η Φλόριντα έχει διαφορά 7 ώρες πίσω από την Ελλάδα.

Η Ελληνική αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από την ελληνική ομογένεια όσο και από την διεύθυνση του ξενοδοχείου που κατέλυσε η οποία μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα της έκανε ειδική αναφορά στην άφιξή της όπως φαίνεται και στο στιγμιότυπο που ακολουθεί.

thomai-em

kopilasia.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria