Τράπεζες, ενέργεια και υποδομές στο «μενού» του ελληνο-γαλλικού φόρουμ - OlaDeka

Τράπεζες, ενέργεια και υποδομές στο «μενού» του ελληνο-γαλλικού φόρουμ

Σε τρεις βασικούς άξονες περιστράφηκαν, κατά τις πληροφορίες, οι συζητήσεις κατά τη συνάντηση, το πρωί της Παρασκευής, κορυφαίων Γάλλων και Ελλήνων εκπροσώπων της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο φόρουμ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου, Μακρόν.

Οι συζητήσεις – στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες και από τις δύο πλευρές – πραγματοποιήθηκαν «κεκλεισμένων των θυρών».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τους εξής τρεις άξονες:

Τράπεζες

Αγορά ενέργειας

Υποδομές

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν τον λόγο έλαβε κάποια στιγμή ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Μπρουνό Λεμέρ, μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και δη για τις προσπάθειές του να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε όσα άλλοι δεν έκαναν», σημείωσε ο Λεμέρ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, σε ό,τι αφορά το φλέγον ζήτημα των τραπεζών, οι τραπεζίτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με τον Αλέξη Τσίπρα να διαβεβαιώνει πως οι ελληνικές τράπεζες είναι πλέον ανακεφαλαιοποιημένες και ισχυρές, ενώ ταυτόχρονα προωθούνται ενέργειες για τη μείωση των κόκκινων δανείων στα χαρτοφυλάκιά τους.

Οι επενδυτικές συμφωνίες που θα συναφθούν αναμένεται να ανακοινωθούν σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria