Ο ΤΑΡ και το Ίδρυμα Μποδοσάκη ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων - OlaDeka

Ο ΤΑΡ και το Ίδρυμα Μποδοσάκη ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων

Αθήνα, Ελλάδα. Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) και το Ίδρυμα Μποδοσάκη ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους με αντικείμενο τον εντοπισμό, την προετοιμασία, την υλοποίηση και την παρακολούθηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων στην Ελλάδα.

Ως καλός γείτονας και «αγωγός καλής ενέργειας», ο ΤΑΡ συνεχίζει να στηρίζει τις κοινότητες που τον φιλοξενούν – τώρα με την πολύτιμη συνεργασία του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κοινωφελείς οργανισμούς της Ελλάδας. Με την ιδιότητα αυτή, φέρνει στη συνεργασία εκτεταμένη εμπειρία και πολυετή γνώση στο σχεδιασμό, την αξιολόγηση, την υλοποίηση και την παρακολούθηση κοινωνικών, εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών δράσεων. Από την ίδρυσή του το 1972 έως και σήμερα, το Ίδρυμα έχει διαθέσει περισσότερα από €400 εκατ. για την εκπλήρωση των κοινωφελών σκοπών του.

Οι πρωτοβουλίες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα μέσω της συνεργασίας ΤΑΡ-Ιδρύματος Μποδοσάκη εντάσσονται στο γενικότερο πρόγραμμα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του ΤΑΡ, εστιάζοντας σε δράσεις που:

  • υποστηρίζουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινωνίες κατά μήκος της όδευσης του αγωγού
  • ενισχύουν τα μέσα βιοπορισμού για τους κατοίκους των περιοχών αυτών
  • βελτιώνουν δεξιότητες και ικανότητες μέσω εκπαίδευσης και επιμόρφωσης
  • συμβάλλουν στη βελτίωση της περιβαλλοντικής διαχείρισης, με έμφαση στη διατήρηση της βιοποικιλότητας

Η Διευθύντρια του ΤΑΡ για την Ελλάδα, κα. Κατερίνα Παπαλεξανδρή, σημείωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εγκαινιάζουμεμε ακόμη μία σημαντική συνεργασία για την υλοποίηση του εθελοντικού προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του ΤΑΡ. Συνεργαζόμαστε στενά με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τα έμπειρα στελέχη του, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε πρωτοβουλίες που θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα και το μέλλον των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, με οφέλη για όλες τις επηρεαζόμενες κοινότητες».

Από την πλευρά του, ο κ. Σωτήρης Λαγανόπουλος, Γραμματέας του Ιδρύματος Μποδοσάκη, δήλωσε: «Αποστολή του Ιδρύματος είναι να δημιουργεί προστιθέμενη αξία για την κοινωνία, θέτοντας τη γνώση και την εμπειρία των στελεχών του στη διαχείριση έργων με κοινωφελή χαρακτήρα. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την ευκαιρία που θα έχουμε, μέσω της συνεργασίας μας με τον ΤΑΡ, να στρέψουμε το βλέμμα μας στη Βόρεια Ελλάδα, σε μια περιοχή με ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις, και να συμβάλλουμε ώστε οι δράσεις που θα υλοποιηθούν εκεί να δημιουργήσουν το μέγιστο αντίκτυπο για τις τοπικές κοινωνίες».

Η συνεργασία ΤΑΡ-Ιδρύματος Μποδοσάκη εντάσσεται στο πλαίσιο του εκτεταμένου Προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων, συνολικού προϋπολογισμού €32 εκατ., που ο TAP έχει εθελοντικά δεσμευθεί να υλοποιήσει και στις τρεις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας από όπου διέρχεται ο αγωγός.

Βασικός στόχος των επενδύσεων αυτών είναι να υποστηρίξουν το σύνολο των τοπικών κοινοτήτων που επηρεάζονται από το έργο. Για την επιλογή τους, ο ΤΑΡ συνεργάζεται με τους κατοίκους των περιοχών αυτών, τις αρμόδιες αρχές και άλλους τοπικούς φορείς – πάντα με άξονα την ουσιαστική προσφορά και βιωσιμότητα κάθε δράσης.

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη αναμένονται το 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Σχετικά με το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ιδρύθηκε το 1972 από τον Πρόδρομο – Μποδοσάκη Αθανασιάδη, ο οποίος αποφάσισε να διαθέσει την περιουσία του για την προώθηση της εκπαίδευσης, της υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Επιπλέον, το Ίδρυμα υποστηρίζει ΜΚΟ που εργάζονται με κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει βαθιά γνώση του κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού τομέα στην Ελλάδα και από τη στιγμή της ίδρυσής του ως σήμερα έχει διαχειριστεί περισσότερα από €400 εκατομμύρια, που έχουν δαπανηθεί δίνοντας έμφαση στη μείωση της ανισότητας των ευκαιριών, στην εκπαίδευση των νέων, στη βελτίωση ιατρικών και ερευνητικών υποδομών και στην προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος.

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ προς τον ΤΑΡ: [email protected]

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ προς το Ίδρυμα Μποδοσάκη:
Μαρία Φωλά, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, τηλ 210 722 5823, email : [email protected]   

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAP: www.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline

Περισσότερες πληροφορίες για το Ίδρυμα Μποδοσάκη: www.bodossaki.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria