Εξαιρετικές εντυπώσεις από την Καστοριά - OlaDeka

Εξαιρετικές εντυπώσεις από την Καστοριά

Ο “έλεγχος” της Καστοριάς, οι εντυπώσεις των “νέων” και η τελειομανία του Πασκουάλ

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από την Καστοριά και συνεχίζει την προετοιμασία του στην Αθήνα ενόψει των επόμενων πιο δυνατών φιλικών. Το Eurohoops παρουσιάζει τον… “πράσινο” έλεγχο, ποιοι “νέοι” έχουν εντυπωσιάσει και την προσοχή του Τσάβι Πασκουάλ στη λεπτομέρεια.

Του Κώστα Γιαταγάνα/ [email protected]

Μία εβδομάδα παρέμεινε στην Καστοριά και συγκεκριμένα στο Άργος Ορεστικό η αποστολή του Παναθηναϊκού, η οποία στα… λημέρια του Δημήτρη Διαμαντίδη έβαλε βάσεις για τη νέα δύσκολη σεζόν που έρχεται, όπου για άλλη μια φορά ο στόχος είναι όχι μόνο η διεκδίκηση, αλλά η κατάκτηση των τριών τίτλων.

Οι νταμπλούχοι επέστρεψαν στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής (10/9), ωστόσο χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει και άμεσα θα συνεχίσουν τις προπονήσεις στο ΟΑΚΑ, ώστε να κερδηθεί το στοίχημα της ετοιμότητας από το τζάμπολ της χρονιάς.

Εξάλλου, η σεζόν αρχίζει με ντέρμπι στο πρωτάθλημα (σ.σ. στο ΣΕΦ με τονΟλυμπιακό), με τον Τσάβι Πασκουάλ να θέλει να τελειοποιήσει το πλάνο του.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είναι εκτός τις τελευταίες μέρες λόγω ενός σφιξίματος στον δικέφαλο του αριστερού ποδιού και θα επιστρέψει, όπως και ο Τζέιμς Γκιστ, που δεν ακολούθησε το βασικό στάδιο λόγω ενός προσωπικού προβλήματος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο Άργος Ορεστικό, η δουλειά ήταν ασταμάτητη σε όλα τα επίπεδα, με τον Καταλανό τεχνικό να θέλει φέτος να εφαρμόσει στον απόλυτο βαθμό τα πλάνα και τα συστήματα που έχει στο μυαλό του και τα οποία δεν μπόρεσε να εμφυσήσει πέρυσι στους παίκτες του.

Γι’ αυτό η φετινή “πράσινη” προετοιμασία διαφέρει, με τους παίκτες να δέχονται… βομβαρδισμό πληροφοριών από το τεχνικό επιτελείο, που θέλει σταδιακά να τους δει να… αριστεύουν στο παρκέ, με τα πρώτα δείγματα να έρχονται μέσα από τα φιλικά, όπως αυτό με την τοπική ομάδα, αλλά και κόντρα στον Άρη.

Ο Πασκουάλ δεν άφησε στιγμή να πάει χαμένη στην Καστοριά και μπορεί να ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τους συνεργάτες του και δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Ολες τις μέρες ασχολούταν με όλα τα θέματα, δείχνοντας την οργανωτικότητά του και την επιθυμία να δουλεύουν όλα “ρολόι”.

Κι έτσι έγινε, με το κλίμα να είναι ιδανικό στις τάξεις της ομάδας, που θα ανεβάσει κι άλλο τους ρυθμούς όσο πλησιάζουμε στο τζάμπολ της νέας σεζόν, έχοντας διαθέσιμα κι όλα τα όπλα της.

Πλήρης με διεθνείς και… Λεκαβίτσιους

Η προετοιμασία γίνεται προς το παρόν χωρίς τους τρεις Έλληνες διεθνείς, αφού Νικ Καλάθης, Θανάσης Αντετοκούνμπο και Νίκος Παππάς συνεχίζουν με την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ, ενώ στα… πιτς είναι ο τραυματίας Λούκας Λεκαβίτσιους, ο οποίος ακολουθεί την αποθεραπεία του για να επιστρέψει το συντομότερο και να γίνει κομμάτι της ομάδας.

Τριήμερο πολύ δυνατών φιλικών

Πλέον, η συνέχεια για τον Παναθηναϊκό περιλαμβάνει δύο πολύ δυνατά τεστ, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ, όπου και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει τη νέα ομάδα που ετοιμάζεται και ο Πασκουάλ θα πάρει πιο ασφαλές δείγμα για την πρόοδό της.

Την Παρασκευή (15/9, 19:00) οι νταμπλούχοι υποδέχονται την Ούνικς Καζάντου Δημήτρη Πρίφτη, ενώ δύο μέρες αργότερα (17/9, 19:00) θα γίνει το ακόμα πιο δυνατό φιλικό, με την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη.

Από εκεί και πέρα, ας δούμε τις εντυπώσεις που έχουν αφήσει οι νεοαποκτηθέντες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, με το επιτελείο να προσπαθεί να τους βάλει όλο και περισσότερο στο κλίμα…

Μάρκους Ντένμον

Ο Αμερικανός έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις από την αρχή των προπονήσεων, έχει ξεχωρίσει κι έχει επιβεβαιώσει ακριβώς τα στοιχεία που είδαν οι “πράσινοι” σε αυτόν και προχώρησαν στην απόκτησή του. Πρόκειται για έναν σουτέρ ολκής, που μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του και να σκοράρει, κάτι που έδειξε ξεκάθαρα στα δύο φιλικά ως τώρα, με Περιστέρικαι Άρη, όπου ήταν σε αμφότερα πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Οι “πράσινοι” έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι και από τον χαρακτήρα του, που συμβάλλει στο εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια.

Κωνσταντίνος Μήτογλου

Ο διεθνής φόργουορντ ενσωματώθηκε στην προετοιμασία λίγες μέρες πριν το βασικό στάδιο στην Καστοριά και δείχνει έτοιμος να αδράξει την ευκαιρία. Ενας πολύ σοβαρός χαρακτήρας, εργατικός, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να σταθεί στο υψηλό επίπεδο. Σίγουρα χρειάζεται ακόμα δουλειά, αφού δεδομένο είναι πως φέτος είναι η πρώτη επαγγελματική του σεζόν, ωστόσο ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του.

Ματ Λοτζέσκι

Ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο έχει “κολλήσει” με την υπόλοιπη ομάδα και καθημερινά κερδίζει έδαφος όσον αφορά την ετοιμότητά του, αφού είναι σε διαδικασία επιστροφής από τον τραυματισμό του. Ο ίδιος ο παίκτης είναι ενθουσιασμένος με τις συνθήκες που έχει βρει στον Παναθηναϊκός, είναι ευδιάθετος και ευχαριστημένος με τη συνεργασία που έχει τόσο με το τεχνικό επιτελείο, όσο και με το ιατρικό επιτελείο. Στα δύο φιλικά δεν πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, ωστόσο προοδευτικά θα μπαίνει όλο και περισσότερο για να ξεδιπλώσει την δεδομένη ποιότητά του.

Ζακ Όγκαστ

Τα αθλητικά προσόντα του ομογενούς σέντερ είναι ορατά δια… γυμνού οφθαλμού, κάθε στιγμή που πατά παρκέ. Οι “πράσινοι” είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία του, καθώς είναι και ένας πολύ καλός χαρακτήρας. Αγωνιστικά, έχει εξαιρετικά αθλητικά προσόντα που είναι εξαιρετικά χρήσιμα για το τεχνικό επιτελείο, που προσπαθεί να τον βοηθήσει να αφομοιώσει τα συστήματα και να αξιοποιηθεί στο έπακρο.

Ίαν Βουγιούκας

Ο Έλληνας σέντερ έχει επιστρέψει σε γνωστά λημέρια, βελτιωμένος και ανανεωμένος. Σίγουρα η πρότερη παρουσία του στην ομάδα τον βοηθά πολύ ώστε να μην χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, ενώ ξεχωρίζει για το κίνητρο και το πείσμα του. Εξάλλου, ο Βουγιούκας θέλει να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται σε ομάδα υψηλού επιπέδου στην Ευρωλίγκα και να βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει σε Final Four, όπου είχε βρεθεί για τελευταία φορά το 2012, όταν ήταν ξανά στο ρόστερ.

Εξαιρετικές εντυπώσεις από την Καστοριά

Η εβδομάδα όπου ο Παναθηναϊκός έμεινε στην Καστοριά άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην αποστολή. Το μέρος, που επιλέχθηκε φέτος για πρώτη φορά, βοήθησε την ομάδα να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στον στόχο της, με την ηρεμία να κυριαρχεί.

Ωστόσο και εκεί οι νταμπλούχοι δεν ήταν μόνοι τους, με την τοπική κοινωνία να υποδέχεται θερμά την ομάδα και να επισκέπτεται το ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή για να συναντήσει τους παίκτες, ζητώντας τους νέες επιτυχίες τη σεζόν που έρχεται.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria