Ενέργεια και Οικονομία στην κορυφή της ατζέντας στη συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ στον Λευκό Οίκο - OlaDeka

Ενέργεια και Οικονομία στην κορυφή της ατζέντας στη συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Πυρετωδώς εργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την οριστικοποίηση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, για τη διαμόρφωση της ατζέντας της συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Κατ’ αρχάς η επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον είναι αποτέλεσμα της συνεχούς επικοινωνίας του πρωθυπουργικού επιτελείου αλλά και των διπλωματικών διαύλων των δυο χωρών, που είχαν στηθεί με το που εκλέχθηκε ο κ. Τραμπ. Οι δυο ηγέτες είχαν συναντηθεί στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τον περασμένο Μάιο, εκεί όπου ο πρωθυπουργός είχε αποσπάσει τα κολακευτικά σχόλια του Τραμπ για την ανάκαμψη της Οικονομίας.

Από εκεί, φαίνεται, ότι θα συνεχιστούν οι συζητήσεις. Υπάρχει κοινό ενδιαφέρον για την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, από τη στιγμή που στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει διάθεση για επενδύσεις στη χώρα μας. Ως εκ τούτου το δυνατόν καλύτερο περιβάλλον, τόσο σε επίπεδο ειδήσεων όσο και σε επίπεδο προόδου των σχεδιαζόμενων έργων, θα λειτουργήσει ευεργετικά.

Η ενέργεια είναι επίσης ένα από τα ζητήματα που θα αναμένεται να είναι ψηλά στην ατζέντα. Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου που «κρύβονται» υπογείως και υποθαλασσίως, έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των αμερικανικών κολοσσών. Στις μελλοντικές επιχειρηματικές συνεργασίες θα λειτουργήσει υποστηρικτικά η αμερικανική κυβέρνηση, στέλνοντας μηνύματα σε διάφορες κατευθύνσεις υπέρ των ελληνικών θέσεων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria