Εκτακτο συνέδριο στη ΝΔ μετά το «φιάσκο» στην Βουλή – Τι ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης στους τομεάρχες του κόμματος - OlaDeka

Εκτακτο συνέδριο στη ΝΔ μετά το «φιάσκο» στην Βουλή – Τι ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης στους τομεάρχες του κόμματος

Προγραμματικό συνέδριο για τις 16 και 17 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματος σε μια σαφή κίνηση να αλλάξει την πολιτική ατζέντα με επιχειρούμενο άνοιγμα προς την κοινωνία.

Όπως χαρακτηριστικά είπε οι 7 προσυνεδριακές ενότητες που θα ξεκινήσουν από τη Νίκαια σε 10 ημέρες, θα είναι ανοικτές στην κοινωνία και στο Συνέδριο «θα συνδιαμορφώσουμε και θα επικυρώσουμε τους άξονες των προγραμματικών μας θέσεων».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση εμμένοντας στη γραμμή… κατά Καμμένου και Κουρουμπλή με πολιτικά τσιτάτα ενώ επέμενε και στις αλήθειες της ΔΕΘ:

«Τσίπρας και Καμμένος πάνε σφιχταγκαλιασμένοι στο «βυθό» της πολιτικής με μικρά διαλείμματα από συνομιλίες με ισοβίτες εμπόρους ναρκωτικών ενώ ο κ. Κουρουμπλής παραμένει στον αφρό και στην καρέκλα του. Γιατί άραγε;» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με την οικονομία και όσα λέει η κυβέρνηση περί εξόδου από τα μνημόνια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε δύο παρατηρήσεις. Πρώτον είπε ότι «αν δεν είχαν μεσολαβήσει θα είχαμε βγει από το 2015 (σ.σ. από το μνημόνιο), το ΑΕΠ θα ήταν 30 δις υψηλότερα και θα είχαμε αποφύγει 15 δις πρόσθετα μέτρα». Δεύτερον, είπε ότι η λεγόμενη καθαρή έξοδος από το μνημόνιο είναι οφθαλμαπάτη. Πράγματι, τόνισε, η χώρα πρέπει μετά τον Αύγουστο του 2018 να βγει στις αγορές αλλά σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να πει πως έχει δεσμεύσει τη χώρα με πρόσθετα μέτρα για μετά το 2018 και πως αυτό που παρουσιάζει είναι «εικονική πραγματικότητα».

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και όσους μιλούν για δυσάρεστη εξέλιξη για την Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η έξοδος από την κρίση είναι στα δικά μας χέρια και πως η Ελλάδα πρέπει να είναι ενεργός συμμέτοχος και όχι ουραγός στη συζήτηση που ανοίγει για την Ευρώπη.

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι στη ΔΕΘ παρουσίασε το μόνο ρεαλιστικό και θετικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παριστάνει τον δήθεν προστάτη των αδύναμων και επιχειρεί να διαιρέσει την κοινωνία με ταξικά πρόσημα.

Το φιάσκο της Βουλής

Η προσπάθεια πάντως του Κυριάκου Μητσοτάκη για στροφή στην πολιτική ατζέντα έρχεται μετά τη συνεδρίαση στην ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα, η οποία ανέδειξε σοβαρά προβλήματα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς η επιχειρηματολογία -ειδικά του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνη Γεωργιάδη- προκάλεσε -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- δυσφορία σε στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του προσπάθησε αρκετές φορές να στρέψει τη συζήτηση σε τελείως άσχετα θέματα. Αναπαρήγαγε και «fake news», υποστηρίζοντας πως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χόρεψε ζεϊμπέκικο στη γιορτή του εφοπλιστή Θ. Κουντούρη, κάτι που δεν ισχύει.

Για την ιστορία καταψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση «Noor 1».

Κατά της πρότασης της Ν.Δ. ψήφισαν 151 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ υπέρ ψήφισαν 122 βουλευτές της αντιπολίτευσης, πλην των βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων οι οποίοι απουσίασαν από την ψηφοφορία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria