Γιώργος Σούλιος: «Τιμή για εμάς ο Παναθηναϊκός, εξαιρετικός ο Μήτογλου» - OlaDeka

Γιώργος Σούλιος: «Τιμή για εμάς ο Παναθηναϊκός, εξαιρετικός ο Μήτογλου»

Ο ΑΣ Καστοριάς αποτελεί μια από τις ομάδες που έχουν κάνει αλματώδη πρόοδο τα τελευταία χρόνια, βάζοντας για τα καλά την πόλη στον μπασκετικό χάρτη της Ελλάδας.

Με πρόεδρο τον Ναούμ Δίτσιο και προπονητή τον ανερχόμενο, Γιώργο Σούλιο, η Καστοριά βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό ρόστερ, και έχοντας φιλοδοξίες για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.

Χθες (6/9) το απόγευμα, ο ΑΣΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο ΔΑΚ Άργους Ορεστικού τον νταμπλούχο Ελλάδας, Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι που αποτέλεσε ορόσημο για τον σύλλογο, και σήμανε την αλλαγή πλεύσης του.

Ο Γιώργος Σούλιος μίλησε στο basketa.gr για το πώς είδε τον Παναθηναϊκό, αλλά και τις βλέψεις του για την ομάδα του, η οποία έχει αντιμετωπίσει σε φιλικά παιχνίδια Ηρακλή και Παναθηναϊκό, ενώ το Σάββατο (9/9) υποδέχεται το Ανατόλια.

Για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, μας ανέφερε πως του έκανε εντύπωση η αθλητικότητα των παικτών του, ενώ έσταζε μέλι για τον Μήτογλου, και για τα άλματα προόδου που έχει κάνει: «Η διαφορά του Παναθηναϊκού σε σχέση με πέρυσι και από αυτά που διέκρινα είναι η αθλητικότητα. Στο χθεσινό (6/9) φιλικό παιχνίδι η διαφορά που εμφάνισαν σε σχέση με αυτά που βλέπαμε ήταν η πίεση στην μπάλα για 40 λεπτά, χωρίς να σου αφήνουν περιθώρια. Ουσιαστικά και ο Παναθηναϊκός είναι μια νέα ομάδα με εξαιρετικό τεχνικό επιτελείο, ενώ και οι νέοι παίκτες δεν μπορούν να κριθούν, καθώς μαθαίνουν πράγματα και καταστάσεις. Αυτός που είναι εξαιρετικός ήταν ο Κώστας Μήτογλου, τον οποίο γνωρίζω από το ξεκίνημα του, και μπορώ να πω ότι έχει κάνει τρομερά βήματα προόδου και έχει όλο το μέλλον μπροστά του» για να προσθέσει:

«Για εμάς ήταν ιδιαίτερα τιμητικό που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός να δώσουμε φιλικό παιχνίδι ενώ και ο κόσμος της Καστοριάς δείχνει να αγκαλιάζει την ομάδα, βιώνοντας μια νέα πραγματικότητα. Ήταν τόση η δίψα τους να δούνε και τις δυο ομάδες στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

Αναφορικά με την δική του ομάδα ανέφερε: «Για εμάς, που πριν από τέσσερα χρόνια αγωνιζόμασταν στο τοπικό, και πλέον είμαστε στην Α2, οι καταστάσεις είναι διαφορετικές και συνεχώς προσαρμοζόμαστε. Η διοίκηση έχει κάνει τρομερή δουλειά, ενώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την δουλειά που έχει γίνει ως τώρα. Στόχος είναι να γίνουμε ομάδα, έχοντας πολλά νέα πρόσωπα. Για πρώτη σεζόν σε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα, και αυτό πρέπει να το καταλάβει και ο κόσμος αλλά και όλοι μας. Οι απαιτήσεις είμαι μεγάλες, και για πρώτη χρονιά θέλουμε να καθιερωθούμε στη συνείδηση της μπασκετικής Ελλάδας».

photo credit: sentra.com.gr

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria