Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Να περάσει ο επόμενος… - OlaDeka

Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Να περάσει ο επόμενος…

Ο ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ 81-76

Ακόμα μια πειστική εμφάνιση και νίκη για την ομάδα μπάσκετ της Καβάλας που κέρδισε δίκαια την Καστοριά με 81-76 στο «Αλ. Δήμογλου» και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος, ενθουσιάζοντας τον κόσμο που την παρακολούθησε

Από τη μια μεγάλη νίκη στην άλλη βαδίζει η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, που κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος, αποκλείοντας ακόμα έναν δυνατό αντίπαλο, μεγαλύτερης κατηγορίας! Το νέο… θύμα της ήταν η Καστοριάτην οποία κέρδισε το απόγευμα του Σαββάτου στο «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας με 81-76 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού, σκορπώντας ενθουσιασμό στους τυχερούς φιλάθλους που παρακολούθησαν την πολύ δυνατή αναμέτρηση! Για πρώτη φορά στο γήπεδο φέτος ακούστηκε δυνατά το σύνθημα με το όνομα της ομάδας, δείγμα της πλήρους ικανοποίησης του κόσμου από την εικόνα που βλέπουν στο γήπεδο. Το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη, αρχίζει σιγά – σιγά να πείθει και τους πιο δύσπιστους για τις δυνατότητες του! Έχει παίκτες ικανούς, που γνωρίζουν τον ρόλο τους μέσα στο γήπεδο και μπορούν να ακολουθήσουν το πλάνο που έχει προετοιμαστεί από το νεαρό Καβαλιώτη προπονητή, που καθοδηγεί σωστά από τον πάγκο!

Ακόμα μια πειστική εμφάνιση

Το Σάββατο κόντρα στην πιο δύσκολη και οργανωμένη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής, την Καστοριά, η Ένωση έπεισε για ακόμα μια φορά ότι είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα! Έχοντας απέναντι της έναν αντίπαλο που έχει κάνει σπουδαίες μεταγραφές και έχει ως στόχο την είσοδο στα πλέι – οφς της Α2, έπαιξε ως ίσο προς ίσο και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν φάνηκε η διαφορά! Αντιθέτως μετά το κάπως μουδιασμένο ξεκίνημα πήρε τα ηνία του αγώνα και τα κράτησε μέχρι το τέλος, παίρνοντας πανάξια την πρόκριση.

Ο αγώνας

Στην αρχή του αγώνα, είναι γεγονός ότι η ομάδα μπήκε κάπως… «κουμπωμένη» στον αγωνιστικό χώρο και είναι χαρακτηριστικό ότι πέτυχε τους πρώτους δύο πόντους της σχεδόν 3,5 λεπτά μετά την έναρξη όταν ο Ετινόζα μείωσε σε 2-5 το σκορ. Σε όλο το 1ο δεκάλεπτο όμως η Καστοριά κατάφερνε να έχει το προβάδισμα στο σκορ, ενώ η πρώτη φορά που η Ένωση έφερε τον αγώνα στα ίσα ήταν στα μέσα του 2ου 10λεπτου (5.31 πριν το τέλος) όταν ο Μιχάλογλου έκανε το 33-33. Λίγο αργότερα (στο 3.46) πήρε το προβάδισμα με 3ποντο του Καπινιάρη και στο τέλος πήγε στα αποδυτήρια με 1 πόντο μπροστά! Αυτό το προβάδισμα το διεύρυνε σημαντικά στο 3ο δεκάλεπτο όπου έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Ξεκίνησε μ’ ένα 7-0 (51-43), ενώ έφυγε μπροστά ακόμα και με 12 πόντους (57-45) 4.03 πριν το τέλος. Στο 4ο δεκάλεπτο όμως οι φιλοξενούμενοι, που έδειξαν αντικειμενικά είναι πολύ καλή ομάδα (γι’ αυτό και η επικράτηση της Ένωσης παίρνει μεγαλύτερη αξία) ψαλίδισαν την διαφορά και έφτασαν να διεκδικούν την ισοφάριση 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος όταν η διαφορά ήταν 3 πόντοι (79-76) με τρίποντο του έμπειρου Κακλαμάνου που όμως αστόχησε! Μετά το ριμπάουντ ο Καπινιάρης κέρδισε το φάουλ και με δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό 81-76.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Αναλυτικά τα δεκάλεπτα του αγώνα και οι πόντοι έχουν ως εξής:

Δεκάλεπτα: 18-22, 44-43, 63-55, 81-76

Καβάλα (Α. Καραπιπερίδης): Ετινόζα 16 (2), Χονδρόπουλος,  Καπινιάρης 9 (2), Περτσεμλίδης, Καραθανάσης, Αθανασιάδης 11 (2), Κουμλελής 20, Πιεβάλιτσα 4, Μιχάλογλου 13, Παπάς 8 (2)

ΑΣ Καστοριάς (Σούλιος): Κυριακόπουλος 18 (5), Μπρόζος 11 (1), Δαραβίγκας, Απιδόπουλος , Ελευθεριάδης 9 (1), Ναούμης, Κακλαμάνος 19 (2), Τερσενίδης 2, Καραμαλέγκος 6, Χαρισιμίδης 3 Μπένας 4, Λυμπάρης 4.

Και τώρα ο Κολοσσός Ρόδου…

Πλέον αφού μας… τελείωσαν οι αντίπαλοι από την Α2, η Ένωση «ανεβαίνει» κατηγορία και ο επόμενος αντίπαλος της έρχεται από την Α1. Πρόκειται για έναν παλαιό γνώριμο, τον Κολοσσό Ρόδου που πέρασε εύκολα από την έδρα του Αμύντα με 83-55. Τα ζευγάρια της 2ης αγωνιστικής της Β’ φάσης που θα διεξαχθούν την προσεχή Τετάρτη 27/9, έχουν ως εξής:

  1. Προμηθέας – Λαύριο
  2. Χολαργός – ΓΣΛ Φάρος
  3. Ιωνικός Νικαίας – Ηρακλής
  4. Καβάλα – Κολοσσός Ρόδου

Τα ζευγάρια της 3ης αγωνιστικής της Β’ φάσης:

  1. Nικητής 4 – Νικητής 1
  2. Νικητής 3 – Νικητής 2

Τα ζευγάρια της Γ’ φάσης (4/10):

  1. Νικητής 5 – Παναθηναϊκός
  2. ΑΕΚ – Ρέθυμνο
  3. Νικητής 6 – Ολυμπιακός
  4. Άρης – ΠΑΟΚ

Ανδρέας Καραπιπερίδης:

«Παίξαμε μυαλωμένα, ακολουθήσαμε το πλάνο»

«Σήμερα παίξαμε πολύ μυαλωμένα. Ακολουθήσαμε πολύ πιστά το πλάνο που είχαμε καταστρώσει και είχαμε πολύ μεγάλη διάρκεια στο παιχνίδι μας. Στην αρχή μπήκαμε κάπως νωθρά γιατί αντιμετωπίσαμε έναν αντίπαλο που έχει μεγάλο ρόστερ, γι’ αυτό και πήρα νωρίς το πρώτο ταιμ άουτ. Απ’ εκεί και πέρα τα παιδιά «λύθηκαν», απόλαυσαν το παιχνίδι που αυτό τους έχουμε ζητήσει να κάνουν. Απ’ εκεί και πέρα παίξαμε πολύ καλή άμυνα, βγάλαμε πολλούς αιφνιδιασμούς και το αποτέλεσμα ήρθε δίκαια. Η νίκη αυτή ήταν τεράστια και μας δίνει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Να μην ξεχνάμε όμως ότι βρισκόμαστε ακόμα στην περίοδο της προετοιμασίας. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να το χαρούμε μόνο για μια ημέρα, αφού αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε πανέτοιμοι στις 8 Οκτωβρίου. Διαφορετικά δεν θα έχουμε πετύχει τίποτα. Ο στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός και η επιστροφή στην Α2. Αυτό το έχουμε δηλώσει από την αρχή, Συνεπώς το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι στις 8 Οκτωβρίου εκτός έδρας με τα Φάρσαλα». Σε ότι αφορά τον κόσμο, ο κόουτς της ομάδας τόνισε ότι «ήταν φανταστικός και χάρηκα πάρα πολύ όταν άκουσα το «Ένωση, Ένωση…»! Αυτό ήταν το αποκορύφωμα του απογεύματος. Τον περιμένουμε και τους επόμενους αγώνες και αυτό που του εγγυόμαστε είναι ότι θα παλεύουμε σε κάθε αγώνα»!

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria