Ο ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για τα δημοσιεύματα που συνοδεύουν τα θυρανοίξια της Παναγίας της Γράμμουστας - OlaDeka

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για τα δημοσιεύματα που συνοδεύουν τα θυρανοίξια της Παναγίας της Γράμμουστας

Τα θυρανοίξια του ναού της Παναγίας της Γράμμουστας, συνοδεύτηκαν από ανεπίτρεπτες ανακοινώσεις, ιδιαίτερα από την πλευρά της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς, που αναφέρονταν στον  εμφύλιο πόλεμο, με όρους που θυμίζουν τη μετεμφυλιακή Ελλάδα.

Τα πολιτικά στερεότυπα της δεκαετίας του ’50,  δεν εξυπηρετούν την Ελλάδα του σήμερα, παρά μόνο,  αναπαράγουν το διχαστικό μίσος του εμφυλίου. Θυμίζουμε ότι επίσημη πολιτική του ελληνικού κράτους, ήδη από το 1989, είναι η εθνική συμφιλίωση και η απαγόρευση χρήσης όρων όπως “συμμορίτες” και “συμμοριτοπόλεμος” σε επίσημα έγγραφα. Στο πλαίσιο αυτό με ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής ιδρύθηκε το πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Θεωρούμε ότι, ο ρόλος της εκκλησίας πρέπει να είναι καθαρά ενωτικός και όχι διχαστικός.

Θεωρούμε πλέον, ότι ο ελληνικός λαός στέκεται  με κριτικό πνεύμα και χωρίς προκαταλήψεις απέναντι στα ιστορικά γεγονότα της δεκαετίας του ‘40. Στόχος μας, θα πρέπει να είναι η κατανόηση αυτής της τραυματικής περιόδου. Η χρήση ανιστόρητων και μεροληπτικών πληροφοριών το μόνο που καταφέρνουν, είναι να καλλιεργούν διχαστικό μίσος  και να ενισχύουν ακροδεξιά αντανακλαστικά.

Στη δύσκολη περίοδο που περνάει η πατρίδα και ο λαός μας, πρέπει να βρούμε τα σημεία εκείνα που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria