Ο Ζάχος Παύλου από Αυστραλία για τα έργα της ΔΕΥΑΚ - OlaDeka

Ο Ζάχος Παύλου από Αυστραλία για τα έργα της ΔΕΥΑΚ

Πριν λίγες ημέρες ψηφίστηκε ο νόμος 4485/2017 ο οποίος δίνει την δυνατότητα στις ΔΕΥΑ να διεκδικήσουν και να αξιοποιήσουν κονδύλια από την Περιφέρεια και όχι μόνο. Διάβασα τις δηλώσεις του περιφερειάρχη και συμφωνώ απόλυτα. Όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ αυτοδιοίκησης και φορέων μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε ψηφίστηκε και έγινε νόμος ύστερα από πρόταση της ΔΕΥΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ την οποία αποδέχτηκε και υποστήριξε ένθερμα ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης και η βουλευτής Ολυμπία Τεληγιορίδου με την συνδρομή και του Γιώργου Αμανατίδη από την ΑΝΚΟ.

Αφορμή αποτέλεσαν τα δύο έργα που ήθελε να υλοποιήσει η ΔΕΥΑΚ τα οποία ενώ η περιφέρεια και προσωπικά ο Θόδωρος Καρυπίδης καταλαβαίνοντας την αναγκαιότητα της υλοποίησης αυτών των έργων και την στενότητα των οικονομικών της ΔΕΥΑΚ συμφώνησε να ετοιμάσουμε εμείς τις μελέτες και η περιφέρεια να χρηματοδοτήσει την κατασκευή των έργων. Ετοιμάσαμε λοιπόν τις μελέτες και πράγματι και η περιφέρεια δέσμευσε τα λεφτά για την κατασκευή των έργων. Δυστυχώς ενώ προχώρησαν και οι διαδικασίες βρήκαμε μπροστά μας τον παρωχημένο νόμο και δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των έργων. Αφού κάναμε αρκετές προσπάθειες μαζί με περιφερειάρχη και βουλευτίνα και δεν μπορούσαμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον νόμο μια και αφορούσε όλες τις ΔΕΥΑ. 

Έτσι με την συνδρομή του Γιώργου Αμανατίδη επεξεργαστήκαμε ένα σχέδιο νόμου το οποίο προωθήθηκε στο υπουργείο με την βοήθεια της βουλευτού και του περιφερειάρχη.Το αποτέλεσμα είναι πλέον γνωστό.

Το ζητούμενο είναι ο Θόδωρος Καρυπίδης να υλοποιήσει πλέον την υπόσχεση για την χρηματοδότηση των έργων.Το ένα είναι ο βιολογικός των Κορεστείων και το δεύτερο το αντλιοστάσιο λυμάτων στην Χλόη προϋπολογισμού τα δύο μαζί με ΦΠΑ 250000€.

 Θόδωρε ήρθε η ώρα να υλοποιηθούν αυτά τα έργα. Επίσης ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Δεν ξέρω γιατί ακόμη δεν εγκρίθηκε ενώ θα έπρεπε τώρα να είναι έτοιμες και οι διαδικασίες δημοπράτησης. Απευθύνομαι σε εσένα προσωπικά Θόδωρε να προχωρήσεις στην έγκριση της πρότασης που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της Καστοριάς όπως γνωρίζεις πολύ καλά. Είμαι σίγουρος ότι θα επιληφθείς προσωπικά με αυτά και άμεσα θα υπάρχουν αποτελέσματα. Συγνώμη που χρησιμοποιώ το διαδίκτυο αλλά ενώ προσπάθησα αρκετές φορές δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω τηλεφωνικά. Βλέπεις είμαι στην άλλη άκρη της γης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria