Αλεξιάδης: «Περσινά ξινά σταφύλια» η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ - OlaDeka

Αλεξιάδης: «Περσινά ξινά σταφύλια» η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά τις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ με τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη να κάνει λόγο για «περσινά ξινά σταφύλια»

Συγκεκριμένα, ο Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Σκάι και την εκπομπή «Ακραίως» δήλωσε: «Για να είμαστε επίκαιροι, γιατί ξεκινάει τώρα και η συγκομιδή των σταφυλιών… περσινά ξινά σταφύλια. Δηλαδή πόσα χρόνια θα λέμε αυτό το επιχείρημα; Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έπεσε από αυτό αλλά από μια σειρά πολιτικές. Είμαστε σε μια φάση διαπραγμάτευσης να πετύχουμε κάποια πολιτική, κάποια πράγματα τα πετυχαίνουμε και άλλα όχι. Ο ΕΝΦΙΑ του ’17 σε σχέση με το ’16 είναι μειωμένος κατά 20 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «Σε σχέση με τα έσοδα και πέρυσι τέτοια εποχή υπήρχαν κάποιοι που προέβλεπαν ότι θα καταρρεύσουν τα δημοσιονομικά έσοδα. Η χρονιά έκλεισε με πλεόνασμα 1,8 δισ. ευρώ. Περιμένετε λίγο ακόμα να δούμε και την καλοκαιρινή περίοδο».

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «συνολικά τα φορολογικά έσοδα πάνε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε να πάμε. Τα στοιχεία που έχουμε ότι και στο λαθρεμπόριο καυσίμων και του καπνού έχει γίνει μεγάλη πρόοδος».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria