Book Review: Heartside Bay 1: Το καινούργιο κορίτσι - Καθι Κοουλ - OlaDeka

Book Review: Heartside Bay 1: Το καινούργιο κορίτσι – Καθι Κοουλ

Γεια σας! Τι κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά. Τα μαθήματά μου τελείωσαν κι εγώ βρήκα αφορμή να διαβάσω ένα βιβλίο. Αυτή τη φορά επέλεξα ένα εφηβικό βιβλίο για το οποίο είχα διαβάσει πολλά στο ίντερνετ. Πρόκειται για τη σειρά Heartside Bay και συγκεκριμένα το πρώτο βιβλίο της σειράς.

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Η Λάιλα Μάρεϊ είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω της τον παλιό, επαναστατημένο εαυτό της και να κάνει μια καινούργια αρχή στο Χάρτσαϊντ Μπέι. Όταν όμως ερωτεύεται τον Όλι, το πιο όμορφο αγόρι του σχολείου, αποκτά έναν εχθρό: την Ιβ Σάμερστουν, ένα πανέμορφο και κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο που διεκδικεί παθιασμένα τον Όλι και θα κάνει τα πάντα για να γίνει δικός της…

Η άποψή μου

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μια τυπική εφηβική ιστορία. Οι ήρωες δεν είναι διαφορετικοί από εμάς παρά συνηθισμένα παιδιά, μαθητές ενός αμερικανικού σχολείου. Δε λείπουν οι έρωτες, οι φιλίες, αλλά και οι τσακωμοί, οι κόντρες και οι ζήλιες. Όπως κάθε εφηβικό βιβλίο αυτού του τύπου έτσι κι αυτό απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό. Για το λόγο αυτό εμένα μου φάνηκε αρκετά προβλέψιμο αλλά και αφελές σε κάποια σημεία. Αν και η συγγραφέας είναι μεγάλης ηλικίας, παντρεμένη κι έχοντας δημιουργήσει μια οικογένεια στο Λονδίνο, η γραφή της είναι τόσο απλοϊκή και νεανική που νομίζεις ότι η συγγραφέας είναι σε ηλικία μεταξύ εφηβείας και ενηλικίωσης. Δε μπορώ να πω ότι ξαφνιάστηκα ιδιαίτερα διαβάζοντάς το ούτε κι έμαθα κάτι. Ένας ήταν ο χαρακτήρας που με μπέρδεψε ιδιαίτερα κι αυτός είναι η Ιβ Σάμερσταουν. Έχω την εντύπωση ότι η συγγραφέας στην προσπάθειά της να δώσει μια ακριβή εικόνα του κακού κοριτσιού κάπου το έχασε. Και το λέω αυτό διότι στ΄ αλήθεια μπερδεύτηκα πολύ διαβάζοντάς το. Έβλεπα από τη μία στιγμή στην άλλη να αλλάζει ο χαρακτήρας της ηρωίδας χωρίς να κρατάει ένα σταθερό μέτρο με αποτέλεσμα να οδηγείται πολύ συχνά στην υπερβολή. Κάτι τέτοιο ίσως να μη φάνταζε και τόσο παράξενο σε νεαρές ηλικίες ωστόσο εγώ, ως μεγαλύτερη, το συνειδητοποίησα. Τέλος, απογοητεύθηκα λίγο από τη γραφή της συγγραφέας. Φαντάζει λες και είναι η πρώτη συγγραφικής της απόπειρα, γεγονός που συγχωρείται πάντα σε έναν συγγραφέα. Ωστόσο, ίσως να ήταν αυτός ο σκοπός της. Να αποδώσει δηλαδή με όσο το δυνατόν πιο απλό τρόπο τα πρώτα σκιρτήματα της εφηβείας.

Σε γενικές γραμμές είναι ένα ευχάριστο και ευκολοδιάβαστο βιβλίο. Απευθύνεται σε ηλικίες των 13+ γι’ αυτό αν ξάχνετε ένα βιβλίο για ένα κορίτσι που μόλις εντάχθηκε στην εφηβεία, πάνω στα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, τότε σας το συστήνω με σιγουριά.

Αστέρια: 6/10

Το βιβλίο Heart Side Bay 1: Το καινούργιο κορίτσι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός όπως και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς. Αυτή αποτελείται από 12 βιβλία ενώ από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν μέχρι στιγμής τα 4 από αυτά. Δε μπόρεσα να μάθω αν έχει ολοκληρωθεί η σειρά ή πρόκειται η Κάθι Κοουλ να τη συνεχίσει ωστόσο γνωρίζω ότι είναι από τα βιβλία που συμπάθησαν σε γενικές γραμμές οι αναγνώστες.

Είμαι η Μαρία, είμαι έφηβη και λατρεύω αυτό τον κόσμο! Γεννημένη την Άνοιξη, ζω για τα καλοκαίρια και αναπνέω με τους χειμώνες. Δίνω πολύ, αγαπάω πολύ και ονειρεύομαι. Καταφύγιο μου η γραφή και το διάβασμα. Το μότο μου: «Παύεις να υπάρχεις όταν παύεις να ονειρεύεσαι»
 

 

Μαρία Μπρέντα
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria