Ψηφίζουν Θεσσαλονίκη οι επενδυτές - OlaDeka

Ψηφίζουν Θεσσαλονίκη οι επενδυτές

Έντονο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό για την Θεσσαλονίκη. Μια σειρά σημειακών επενδύσεων όπως η ανακαίνιση του ιστορικού ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς από τον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της πόλης που θα φέρει επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, βάζουν την συμπρωτεύουσα στο «ραντάρ» και άλλων ομίλων.

Κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο μέτωπο του real estate. H θυγατρική της Grivalia Properties, Grivalia Hospitality σε συνεργασία με την «Μακεδονικά Ξενοδοχεία» (TOR Hotel Group) αναδείχθηκε πριν από λίγες ημέρες πλειοδότρια σε διαγωνισμό για την πώληση του ιστορικού ακινήτου «Ολύμπος Νάουσα» το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Νίκης. Η κοινοπραξία που έδωσε 5,46 εκατ. ευρώ για το ακίνητο, θα προχωρήσει στην ανακατασκευή και επέκταση του κτηρίου με στόχο την δημιουργία ενός μπουτίκ ξενοδοχείου 50 δωματίων που θα λειτουργήσει πιθανότατα το 2019. Το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει στα περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, η Trastor αναδείχθηκε στις αρχές του μήνα πλειοδότρια για το ακίνητο του πρώην F Sport της εταιρείας Φωκάς στην οδό Τσιμισκή, στον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Εθνική Leasing. Η ΑΕΕΑΠ προσέφερε το τίμημα των 8,45 εκατ. ευρώ για το εμβληματικό κτήριο που βρίσκεται στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης. Το ακίνητο αφορά κτήριο οχτώ ορόφων με δύο υπόγεια συνολικής επιφάνειας 2.322 τμ, το οποίο θα αξιοποιηθεί, όπως είναι φυσικό, για εμπορικές χρήσεις.

Γεμίζουν τα καταστήματα σε Τσιμισκή-Μητροπόλεως-Αριστοτέλους  

Σταδιακή βελτίωση παρατηρείται και στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρεία συμβούλων NAI Hellas, η αυξημένη ζήτηση μέσα στο 2016 οδήγησε σε χαμηλότερα ποσοστά κενών χώρων και αύξηση των μισθωμάτων. Η Τσιμισκή υποδέχτηκε πολλά νέα καταστήματα από τα τέλη του 2015 μέχρι σήμερα, με τα μισθώματα να φθάνουν τα 120 ευρώ ανά τετραγωνικό τον μήνα, ενώ μεγάλες διεθνείς αλυσίδες σε μια προσπάθεια να εγκατασταθούν στον πιο εμπορικό δρόμο της Θεσσαλονίκης είναι πρόθυμες να πληρώσουν ενοίκια ύψους έως και 140 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Εκτός από την οδό Τσιμισκή, βελτίωση παρατηρήθηκε και στην οδό Μητροπόλεως με μειωμένα ποσοστά κενών χώρων και μισθώματα που μπορεί να φθάσουν τα 60 ευρώ ανά τετραγωνικό τον μήνα σε ορισμένα σημεία αλλά και στην οδό Αριστοτέλους που παρουσιάζει παραδοσιακά χαμηλά ποσοστά κενών καταστημάτων και μισθώματα που μπορεί να φθάσουν τα 65 ευρώ ανά τετραγωνικό τον μήνα.

Η οδός Εγνατία, ένας εμπορικός δρόμος με υψηλά ποσοστά πληρότητας στο παρελθόν, έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από τις συνεχιζόμενες οδικές εργασίες για τη γραμμή του μετρό της πόλης. Ένας σημαντικός αριθμός καταστημάτων έχει σταματήσει τη λειτουργία του και η οδός παρουσιάζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά κενών καταστημάτων και μισθώματα που βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria