«ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕΣ» το τραγούδι που αφιέρωναν σε Τελιγιορίδου και τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς μετά το Συνέδριο - OlaDeka

«ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕΣ» το τραγούδι που αφιέρωναν σε Τελιγιορίδου και τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς μετά το Συνέδριο

Θετικός απολογισμός εξαγγελιών και δεσμεύσεων για την Καστοριά

Κάνοντας την αποτίμηση του αναπτυξιακού συνεδρίου για την Καστοριά, μπορούμε να πούμε οτι για πρώτη φορά η ΠΕ Καστοριάς είναι η κερδισμένη σε σύγκριση με τους υπόλοιπους νομούς.

Κατ’ αρχή για την Γούνα, πρώτη φορά πρωθυπουργός ασχολήθηκε μαζί της και υιοθέτησε τις προτάσεις που υπήρχαν για αυτήν. Πιστοποίηση προϊόντος, στήριξη γουνοφόρων, προώθηση εξωστρέφειας και προγράμματα διετούς εκπαίδευσης που θα σχετίζονται με τη γουνοποιία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ) μέσα από τις νέες δομές που θα εισαγάγει το υπουργείο παιδείας.

Διαμετακομιστικό Εμπορευματικό Κέντρο.

Αεροδρόμιο Καστοριάς, διεθνές και αναβαθμισμένο σε κεντρικό διαμετακομιστικό κέντρο, “λιμάνι της ξηράς” όπως το χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός. Πρόκειται για μία προσωπική επιτυχία της Ολυμπίας Τεκιγιορίδου που ξάφνιασε ευχάριστα την Καστοριανή κοινωνία, δυσαρεστώντας συναδέλφους της από διπλανούς νομούς.

 Όταν τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Θάνος Βούρδας ανακοίνωνε την έναρξη των διαδικασιών για τη σιδηροδρομική σύνδεση του Άργους Ορεστικού με την Κρυσταλοπηγή και την ένταξη του έργο στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, πολλοί κορόιδευαν και θεωρούσαν ουτοπία τη δημιουργία αυτής της σημαντικής υποδομής. Κι όμως, σήμερα βλέπουμε πως αυτό το έργο γίνεται πραγματικότητα. Η έλευση του τρένου με τερματικό το αεροδρόμιο, που θα συνδέει την Καστοριά με την Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση και διεθνοποίηση του αεροδρομίου, μπορεί να απογειώσει την οικονομία της Καστοριάς. Εκτιμάται ότι με την αποπεράτωση του έργου θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίες στον νομό. Να σημειώσουμε εδώ, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, μέχρι τελευταία στιγμή δόθηκε μεγάλη μάχη στο παρασκήνιο. Κύκλοι της Κοζάνης και της Φλώρινας το διεκδικούσαν επί ίσοις όροις αλλά τα επιχειρήματα της Τελιγιορίδου στο τραπέζι που συζητούνταν οι υποδομές , αλλά και οι επαφές της κατά την διάρκεια της μέρας έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα για τον νομό μας.

Περιφερειακό ταμείο ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας. 

Έχουν γραφτεί τόσα για την οικονομική σημασία της υπογραφής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μαακεδονίας.

Φυσικό Αέριο. Ανακοινώθηκε η σύνδεση της Καστοριάς -Αργους Ορεστικού και Μανιάκων με το φυσικό αέριο. Επιβεβαιώνεται το oladeka που από τον Σεπτέμβρη του 2016 έχει γράψει επανειλημμένως ότι αυτό το έργο θα προχωρήσει. Πρέπει εδώ να σημειώσουμε την καθοριστική συμβολή και επιμονή του περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη που το πίστεψε από την αρχή και έτρεξε το έργο πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση, αλλά και της κυβέρνησης που άλλαξε την αρχική διακρατική συμφωνία και συνέβαλε καθοριστικά στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων για να πάρει το έργο σάρκα και οστά.

KARYPIDIS-TRIPRAS
Το συνέδριο από ένα σημείο και μετά, εξελίχθηκε και ως αρένα διεκδικήσεων από κάθε νομό. Ο Θόδωρος καρυπίδης ως οικοδεσπότης και βασικός «αρχιτέκτονας» του, στήριξε με κάθε τρόπο την υπόσχεση του για απο-Κοζανοποίηση – αποκέντρωση της ανάπτυξης. Για πρώτη φορά η Καστοριά είναι μουδιασμένη. Σε κάθε πλευρά. Οι υποστηρικτές Καρυπίδη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ακόμη το μέγεθος των πολιτικών – κοινωνικών ωφελειών των εξαγγελιών και των δεσμεύσεων. Οι πολέμιοι ψάχνουν ακόμη τρόπο να ψελλίσουν κάτι που να πείθει έστω και του ημέτερους τους.

Τέλος στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών πολλοί νέοι αγρότες από την Καστοριά έμεναν εκτός προγράμματος ως επιλαχόντες. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε συντονισμένες κινήσεις και πιέσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή του δόρατος πάλι την Ολυμπία Τελιγιορίδου προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Αποστόλου λίγο πριν έναρξη της ομιλίας του πρωθυπουργού, στην συνάντηση που υπήρξε μεταξύ, πρωθυπουργού, των υπουργών και των βουλευτών, ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε το θέμα και δεσμεύτηκε στην ομιλία του ότι όλοι οι επιλαχόντες που πληρούν τα κριτήρια θα επιδοτηθούν κανονικά από το πρόγραμμα που τρέχει.

Η κυβερνητική βουλευτής Καστοριάς κ. Τελιγιόριδου αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς βρέθηκαν σε ένα ιδιότυπο μάτι του κυκλώνα  από πολιτικά στελέχη άλλων περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας άλλοτε με παράπονα και άλλοτε με πειράγματα ότι θα πρέπει να το γιορτάσουν ως Καστοριανοί με το γνωστό άσμα ¨τα πήρες όλα και έφυγες¨.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria