Συνέντευξη με τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν στο 3rd Smixi Forest Festival - OlaDeka

Συνέντευξη με τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν στο 3rd Smixi Forest Festival

AFISA-SMIXI

Το Smixi Forest Festival επιστρέφει δυνατότερο από ποτέ για 3η συνεχόμενη χρονιά!
15 & 16 Ιουλίου 2017, Δάσος Άργους Ορεστικού!

Ο Ζήσης Πετκανάς και το Rock Overdose επικοινώνησαν με όλες τις μπάντες που θα συμμετέχουν και στο Φεστιβάλ και σας τις παρουσιάζουν!

(Η συνέντευξη με τον Γιάννη Αγγελάκα θα ανέβει μεμονωμένα, σύντομα)

NASA FUNK

nasa-funk

Καλησπέρα. Συστήστε μας το σχήμα σας στο κοινό του 3ου Smixi Forest Festival

Σε μία πρόταση? Είμαστε funk band που από το 1999 υπηρετούμε με όλη μας τη καρδιά τη funk και μόνο τη funk! Αναλυτικότερα μπορούμε να πούμε ότι τo group δημιουργήθηκε το 1999 στην Θεσσαλονίκη. Την  περίοδο 2003-2008 ξεκινήσαμε παντρεύοντας το hip hop με τη ζωντανή funk μουσική. Χαρακτηριστική ήταν η συνεργασία μας με τους Warriorz σε επίπεδο δισκογραφίας και live εμφανίσεων, με το  «Mαρτύριο» να ξεχωρίζει και με εμφανίσεις των 9 μουσικών επί σκηνής στα μεγαλύτερα venue της πόλης. Ακολούθησαν συνεργασίες και live εμφανίσεις με σημαντικούς εκπροσώπους της hip hop σκηνής όπως οι Μικρός Κλέφτης, Βόρεια Αστέρια, Sugahspank, Tιγρέ Σποράκια. Η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε στα τέλη του 2005 με τίτλο “Ηippofunkochoerus”. Το καλοκαίρι του 2007 κυκλοφόρησαμε ένα maxi single με τίτλο «Ό,τι και να θες», ενώ το καλοκαίρι του 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερo CD μας με τίτλο «Αντικειμενικά» από την δική μας “WeFunk! records”.  Τον Μάρτιο του 2017 κυκλοφορούμε σε συλλογή της Breakbeat Paradise recordings σε βινύλλιο το νέο αγγλόφωνο single μας “Stand Up”. Σήμερα η μπάντα αποτελείται από τους: Γιώργος Perin: φωνή-talkbox, Χάρης Καπετανάκης: σαξόφωνο-φωνητικά-πλήκτρα, Αλέκος Παπουλίδης: κιθάρα-φωνητικά, Κώστας Χασιώτης: μπάσο-φωνητικά, Αλέκος Σπανίδης: τύμπανα. Πρέπει να επισημάνουμε πως στην Ελλάδα ανά περιοχή έχουμε άλλωτε ισχυρό και άλλωτε μηδενικό fanbase και πως είμαστε τυχεροί να έχουμε πολλούς funk lovers στη περιοχή της Καστοριάς που τα σπάνε κάθε φορά!

– Θεωρείστε ένας από τους πιο σπουδαίους εκπροσώπους της Funk μουσικής στην Ελλάδα. Πως αισθάνεστε για αυτό και πως βλέπετε τη Funk σκηνή στη χώρα μας;

Γενικά, επειδή όλα κτίζονται με κόπο και δεν είναι προϊόν μιας στιγμής, είναι δύσκολο να πει κανείς πως αισθάνεται…το μόνο σίγουρο είναι πως μετά την τελευταία μας κυκλοφορία σε βινύλλιο αισθανόμαστε σαφώς καλύτερα! Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη χαρά που νιώθεις όταν κρατάς τον δίσκο σου στα χέρια. Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα δεν έχει κάποια funk σκηνή, καθώς το είδος αυτό εδώ ούτε «παράγεται» ούτε «καταναλώνεται» μαζικά, άρα όταν γράφουμε αγγλόφωνα έχουμε αγοραστές και ακροατές κυρίως από το εξωτερικό.

– Ποιά θεωρείτε τη πιό σημαντική στιγμή μέχρι σήμερα στη καριέρα σας;

Μία από τις σημαντικότερες είναι ίσως η ουσιαστικά η τελευταία μας κυκλοφορία, αν και τη σημαντικότερη μπορεί να μη τη γνωρίζουμε καν οι ίδιοι: ήταν αυτή όπου δώσαμε στο κοινό μας το 100% και το κάναμε να χορέψει μαζί μας…

– Τι θα δει το κοινό του Φεστιβάλ από τους NASA FUNK; Τί θα περιλαμβάνει το πρόγραμμά σας;

Κάποια δικά μας κομμάτια αλλά και πολλές διασκευές funkκομματιών, με το δικό μας καθιστό, ωμό και Pfunk ήχο. Άλλωστε θα βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο αγαπημένα για μας μέρη στην Ελλάδα: αναπόφευκτο είναι να δώσουμε και γκάζια!

 – Τι επιφυλάσει το μέλλον για τους NASA FUNK;

Δισκογραφικά συνεχίζουμε στα πλαίσια της τελευταίας μας κυκλοφορίας… Υπάρχουν πλέον όλες οι προϋποθέσεις και το ενδιαφέρον από πλευράς δισκογραφικών, ώστε να κυκλοφορήσουμε το όποιο μελλοντικό υλικό μας στο εξωτερικό. Πιθανότατα το επόμενο release μας να είναι EP και σίγουρα σε αγγλικό στίχο… Ως προς τις εμφανίσεις μας σκοπεύουμε να κάνουμε κάποια mini tour στην Ελλάδα, καθώς και ένα πρώτο στο εξωτερικό.

– Τί θα θέλατε να πείτε στο κοινό που διαβάζει αυτή τη συνέντευξη;

Να μη χάνει ποτέ την αισιοδοξία του, να χορεύει περισσότερο και να μη ξεχνά πως μία μικρή δόση funk ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνει καλό στην υγεία! 

 – Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας, ραντεβού στις 15 Ιουλίου στο 3rd Smixi Forest Festival στο δάσος του Άργους Ορεστικού.

SUPERSAN

supersan-768x513

-Καλησπέρα. Συστήστε μας το σχήμα σας στο κοινό του 3ου Smixi Forest Festival

– Καλησπέρα κι από εμάς! Είμαστε οι SUPERSAN ή αλλιώς ο Βαλάντης κι ο Κώστας ή αλλιώς ο Mister Kentro κι ο Panama Cardoon.

– Θελετε να μας μιλήσετε για τις μουσικές σας συνεργασίες;

– Στο δίσκο μας υπάρχουν πολλές συνεργασίες με μουσικούς και τραγουδιστές από όλο τον κόσμο. Σε διαφορετικά είδη όπως reggae, cumbia, hip hop ανάμεσα σε άλλα.

– Τί έχετε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα;

– Πριν από το project SUPERSAN ο Βαλάντης κυκλοφορούσε με την μπάντα του, τους Balkan Riddims κι ο Κώστας κυκλοφορούσε ως Panama Cardoon. Πριν τρεις μήνες κυκλοφόρησε o νέος μας δίσκος “Half Man Half Clap” σε διπλό βινύλιο με την υποστήριξη του κρατικού σταθμού KOSMOS 93.6. Επίσης είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μόλις κυκλοφόρησε ένα remix μας σε μια συλλογή του θρυλικού Cut Chemist από τους Jurassic 5.

– Τί θα παρουσιάσετε στο Φεστιβάλ;

Το set μας περιλαμβάνει μουσικά είδη από πολλές κουλτούρες με μία πιο σύγχρονη προσέγγιση! Επίσης θα ακουστούν πολλά SUPERSAN κομμάτια και μερικά ακυκλοφόρητα.

– Ποιά τα επόμενα μουσικά σας βήματα;

– Έχουμε ήδη ξεκινήσει να γράφουμε νέες μουσικές για τον επόμενο δίσκο. Επίσης θα έχουμε ένα αρκετά δραστήριο καλοκαίρι με εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

– Τί θα θέλατε να πείτε στο κοινό που διαβάζει αυτές τις γραμμές;

– Όποιος διαβάζει αυτές τις γραμμές έχει δείξει ήδη το πρώτο ενδιαφέρον για το Smixi Forest Festival, οπότε θα χαρούμε να σας συναντήσουμε και να χορέψουμε από κοντά!

– Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας, ραντεβού στις 15 Ιουλίου στο 3rd Smixi Forest Festival στο δάσος του Άργους Ορεστικού.

– Κι εμείς ευχαριστούμε. Τα λέμε σύντομα εκεί!

DYNAMIND BIG BAND 

dynamind-pic-768x768

– Καλησπέρα. Συστήστε μας το σχήμα σας στο κοινό του 3ου Smixi Forest Festival

– Καταρχήν ευχαριστούμε για την πρόσκληση στο φεστιβάλ. Οι Dynamind Big Band είναι ένα μουσικό σχήμα με funk, afrobeat, blues και soul επιρροές. Σχηματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2016 για να εκφράσουν τις μουσικές τους ανησυχίες, μέσα από δικές τους συνθέσεις. Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από ανεβαστικούς ρυθμούς, εκρηκτική διάθεση και χορευτική ενέργεια. Οι μελωδικές κιθάρες, τα γήινα κρουστά, τα σκονισμένα πλήκτρα, τα ρυθμικά πνευστά, τα soul φωνητικά και το δυναμικό groove συνθέτουν μια μπάντα δυναμίτη!

– Είστε μια μπάντα που αποτελείστε από 10 μέλη, αν δε κάνω λαθος. Πόσο εύκολο είναι να συντονίζεστε και να συνεργάζεστε για το πιο άψογο αποτέλεσμα;

– Είμαστε μια ενδεκαμελής μπάντα πλέον. Και ίσως να γίνουμε και περισσότεροι. Για μας σημασία δεν έχει πόσα άτομα είμαστε, αλλά πόσοι αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Σίγουρα υπάρχουν αρκετές δυσκολίες, τόσο στο συντονισμό, όσο και στη συνεργασία μεταξύ μας. Όλοι κάνουμε θυσίες και όλοι έχουμε τα σκαμπανεβάσματα μας. Αλλά στη τελική είμαστε μια παρέα που θέλουμε να χορεύουμε πάνω στη σκηνή με μουσικές που μας ταξιδεύουν ”όξω από δω”.

– Έχετε κυκλοφορήσει κάποιο άλμπουμ; Στις εμφανίσεις σας παρουσιάζετε μόνο διασκευές ή και δικά σας κομμάτια;

Δεν έχουμε κυκλοφορήσει κάποιο άλμπουμ ακόμη. Μόνο κάποιες demo ηχογραφήσεις, σίγουρα πάντως δεν θα αργήσει να συμβεί. Στις εμφανίσεις μας παίζουμε κυρίως δικά μας κομμάτια και κάποιες διασκευές που τις τζαμάρουμε για να έρθουν στα μέτρα μας.

– Ποιά τα επόμενα μουσικά βήματα για τους Dynamind big band;

– Τα επόμενα μουσικά βήματα μας είναι να κάνουμε ένα δίσκο, για να καταγράψουμε τις χημικές αποκρίσεις που συμβαίνουν όταν βρισκόμαστε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο και παίζουμε μουσική.

– Τί θα θέλατε να πείτε στο κοινό που διαβάζει αυτή τη συνέντευξη;

Ότι έχουμε να πούμε στο κόσμο τα τραγουδάμε μέσα από τους στίχους μας. Τα λέμε στις 15 Ιουλίου!!!

– Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας, ραντεβού στις 15 Ιουλίου στο 3rd Smixi Forest Festival στο δάσος του Άργους Ορεστικού.

Γιώργος Μιχαήλ και Δημήτρης Βαβλιάρας

thumbnail_mixAIL-768x476

Καλησπέρα. Συστήστε μας το σχήμα στο κοινό του 3ου Smixi Forest Festival

– Επειδή συνήθως οι μουσικοί που συνοδεύουν φαίνονται λιγότερο, θα παρουσιάσω αυτούς και θα πάμε στην επόμενη ερώτηση. Θα είναι μαζί μας οι: Φώτης Κακαβέλης, Ζήσης Φτάκας, Παναγιώτης Πάλλας και Στέλιος Μπούκος.

Πως προέκυψε η μουσική σας συνεργασία;

– Η φιλία και η παρέα οδήγησε και στη μουσική συνεργασία. Με όλα τα παιδιά του σχήματος κάνουμε παρέα πολλά χρόνια, οπότε είναι περισσότερο ένας κρίκος στην αλυσίδα των κοινών μας ανησυχιών η μουσική μας σύμπραξη.

Πως θα χαρακτηρίζατε το μουσικό σας είδος με δύο λέξεις;

– Παίζουμε παραδοσιακά εντέχνως ενδεδυμένα σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του Γιώργου!

Τι θα παρουσιάσετε στο Φεστιβαλ;

– Τραγούδια από τις προσωπικές μας δισκογραφικές δουλειές αλλά και άλλα αγαπημένα…

– Ποια τα επόμενα μουσικά σας βήματα;

– Δεν κάνουμε σχέδια για το μέλλον, προσπαθούμε να βιώνουμε το τώρα… Τα επόμενα μουσικά μας βήματα είναι λοιπόν αυτά που θα μας οδηγήσουν στο φεστιβάλ της Σμίξης…

Τί θα θέλατε να πείτε στο κοινό που διαβάζει αυτές τις γραμμές;

Θα ήθελα να πω ότι πέρα από τα τραγούδια και τις άλλες μορφές τέχνης, πρέπει να δίνουμε και ένα διαρκή αγώνα όλοι μας για τον άνθρωπο… Καλούς αγώνες λοιπόν συνοδευόμενους με καλά τραγούδια!

Δημήτρης Βαβλιάρας

– Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας, ραντεβού στις 16 Ιουλίου στο 3rd Smixi Forest Festival στο δάσος του Άργους Ορεστικού.

SIDE B 

side-b

Καλησπέρα!Πως θα χαρακτήριζες το μουσικό σας είδος?

Παίζουμε διασκευές κλασσικών Rock τραγουδιών προηγούμενων δεκαετιών που όλοι γνωρίζουν και μπορούν να τραγουδήσουν μαζί μας.

Είστε πιό πολύ μια παρέα μουσικών που βρίσκεστε και jamάρετε ή θεωρείτε ότι είστε κανονικό συγκρότημα?

Είμαστε μια παρέα όπου ο καθένας μας εχει μια μουσική πορεία δεκαετιών. Παρότι πλέον έχουμε τις πρωινές μας δουλειές, παραμένουμε ερωτευμένοι με τη μουσική επαφή με τον κόσμο! Η μουσική είναι πολιτισμός και ενώνει διαφορετικός ανθρώπους, κάτι που χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Πόσο δύσκολο είναι να επιβιώνει μία μπάντα στην επαρχία?

Στην επαρχία ένα μουσικό σχήμα πρέπει να είναι μικρότερο και ευέλικτο για να επιβιώσει. Επίσης, είναι τυχερά τα συγκροτήματα που έχουν στην περιοχή τους κανάλια που προωθούν και στηρίζουν τη μουσική, και εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Rock Overdose για τη πολυετή και αδιάκοπη στήριξη στα συγκρότημα του τόπου μας!

Τι θα παρουσιάσετε στο 3rd Forest Fest στο Δασάκι Άργους Ορεστικού?

Στο 3rd Forest Festival θα “ανοίξουμε” το ιερό τοτέμ του Ελληνικού ροκ, Γιάννη Αγγελάκα! Θα παίξουμε 60-70 λεπτά κεφάτου Ελληνικού και ξένου Rock με σκοπό να φτιάξουμε τον κόσμο για το Γιάννη.

Τί θα ήθελες να πεις κλέινοντας αυτή τη μίνι συνέντευξη?

Η Rock είναι διαχρονική μουσική και είναι ένα είδος που όλοι έχουν ακούσματα. Επίσης, στη ζωντανή μουσική όλοι προσέχουν, τραγουδούν και κουνιούνται στο ρυθμό. Ο χώρος του live αποκτά χαρακτήρα και ο κόσμος γίνεται ενα. Συνοπτικά, η καλή ζωντανή Rock μουσική είναι μια μικρή πολυτέλεια που εγγυάται ένα όμορφο βράδυ γεμάτο κέφι! Γι’αυτο επιβάλλεται να σας συναντήσουμε όλους τη Κυριακή 16 Ιουλίου στο Δασάκι του Άργους Ορεστικού!

Φάνης Αποστολάκης

Σε ευχαριστούμε πολύ, ραντεβού στο Δασάκι του Άργους Ορεστικού, τη Κυριακή 16 Ιουλίου!

THE PLUMS

Plums

Καλησπέρα! Από πότε υπάρχετε ως συγκρότημα?

Καλησπέρα,σαν μπάντα υπάρχουμε από το Καλοκαίρι του 2015.

Πως θα χαρακτήριζες το μουσικό σας είδος?

Rock n Roll απλά!

Πόσο δύσκολο είναι να επιβιώνει μία μπάντα στην επαρχία?

Aναλόγως τις απαιτήσεις που έχει μια μπάντα πιστεύω ανεβαίνει και ο βαθμός δυσκολίας στην επαρχία,είναι δύσκολο από άποψη live δεν υπάρχουν επιλογές,από άποψη κόσμου που συνήθως είναι προσδιορισμένοι σε συγκεκριμένα είδη….της μοδός…

Τι θα παρουσιάσετε στο 3rd Forest Fest στο Δασάκι Άργους Ορεστικού?

Θα παρουσιάσουμε τη δικιά μας δουλειά,η οποια είναι στα σκαριά του πρώτου μας demo από Σεπτέμβριο.

Τί θα ήθελες να πεις κλέινοντας αυτή τη μίνι συνέντευξη?

Σας περιμένουμε όλους για να γουστάρουμε και μεις και σεις, και οπωσδήποτε πρέπει να υποστηρίζονται τέτοιες φάσεις στη επαρχία γιατί δεν γίνονται πολλές και πρέπει να δίνουμε respect σε όσους κινούνται έτσι ,με όχι κάποιον δύσκολο τρόπο,απλά με το να δίνουμε το παρών

Θεόδωρος Μπαξεβανίδης

Σε ευχαριστούμε πολύ, ραντεβού στο Δασάκι του Άργους Ορεστικού, το Σάββατο 15 Ιουλίου!

Αναλυτικά το μουσικό line up του 3rd Smixi Forest Festival:

Σάββατο 15/7
The plumps, Dynamind the big Band, Nasa Funk, Supersan
Κυριακή 16/7
Side B, Γιώρος Μιχαήλ & Δημήτρης Βαβλιάρας, Γιάννης Αγγελάκας & 100°C

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Εξασφαλίστε τώρα τα εισιτήρια σας στην προνομιακή τιμή των 5€ για ολόκληρο το διήμερο.
Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων προπώλησης. Μετά την εξάντληση τους η τιμή θα διαμορφωθεί υψηλότερα.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
Άργος Ορεστικό: Βιβλιοπωλείο Σανταλίδης, Τρυποκάρυδος, Daily Corner, Masati, Super περιπτεράκι
Καστοριά: Δισκάδικο Μελωδία, Stardust, Τριών Μηνών Μαμούθ, Καφενείον ο Ανθός.

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/2014814505413293/

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria