Νέα πτώση της θερμοκρασίας από αύριο - OlaDeka

Νέα πτώση της θερμοκρασίας από αύριο

Φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα

Με πτώση της θερμοκρασίας ξεκίνησε η εβδομάδα μετά τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού και τους κατά τόπου 46 βαθμούς Κελσίου που «χτύπησε» ο υδράργυρος τις προηγούμενες ημέρες, η οποία θα συνεχίσει και αύριο.

Για αύριο Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά κι ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή παρότι θα σημειωθεί μια μικρή πτώση 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Δευτέρα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος ακόμη δεν έγινε αισθητή η διαφορά της θερμοκρασίας καθώς τα κτίρια έχουν κρατήσει τη θερμότητα από τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών.

Τόνισε ότι «από αύριο Τρίτη θα σημειωθεί νέα μικρή πτώση γύρω στους 2 με 3 βαθμούς, καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς. Για όλη την εβδομάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε αυτά τα επίπεδα. Μακάρι ολόκληρος ο Ιούλιος να συνεχιστεί με αυτές τις τιμές, οι οποίες είναι λίγο πιο χαμηλές από τη μέση μέγιστη θερμοκρασία για Ιούλιο».

Το κύμα δροσιάς της εβδομάδας συνοδεύεται και από ανέμους, «τα πρώτα μελτέμια που κρατούν χαμηλή τη θερμοκρασία κυρίως στην ανατολική Ελλάδα. Όλη την εβδομάδα στο Αιγαίο θα έχουμε 6 με 7 μποφόρ. Αυτοί οι άνεμοι πιάνουν και την Αττική, ενώ στη δυτική Ελλάδα προς το τέλος της εβδομάδας μπορεί ο υδράργυρος να φτάσει του 36 βαθμούς» υπογραμμίζει ο κ. Λάλος.

Συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα στην Αττική θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες στα βόρεια, οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα δυτικά πρόσκαιρα έως και 6 μποφόρ.

Στην βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βόρειους ανέμους 5 με 6 μποφόρ.

Οι «κόκκινες» περιοχές για εκδήλωση πυρκαγιάς

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Σπύρος Γεωργίου οι «κόκκινες» περιοχές για εκδήλωση πυρκαγιάς για σήμερα Δευτέρα είναι η περιφέρεια Αττικής, οι περιοχές των Ιονίων Νήσων, η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, (Αχαΐα), η περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Λακωνία), η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Φωκίδα, Βοιωτία), η περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες), η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική), η περιφέρεια Κρήτης (Χανιά).

Όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργίου η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας «είναι σε ετοιμότητα, έχουμε ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κρατικές υπηρεσίες, περιφέρειες, δήμους να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας για την εκδήλωση πυρκαγιών».

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria