Επιχείρηση «σχεδιασμός της επόμενης μέρας» για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ - OlaDeka

Επιχείρηση «σχεδιασμός της επόμενης μέρας» για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Ο σχεδιασμός και ο καθορισμός των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης ξεκινά από σήμερα Τετάρτη, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την κατάρτιση του πολιτικού και αναπτυξιακού πλάνου ως το τέλος της τετραετίας και με βασική επιδίωξη την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας πάντα, όμως, με καθαρό κοινωνικό πρόσημο.

Κυβέρνηση και κόμμα ανανεώνουν από σήμερα τη συζήτηση για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν στην πολιτική περίοδο που μας χωρίζει ως το φθινόπωρο και συγκεκριμένα τη φετινή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ.

Καμία χαλάρωση στα υπουργεία

Στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα το πρωί αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, αλλά και οι κινήσεις της κυβέρνησης το προσεχές χρονικό διάστημα ιδίως στο νομοθετικό επίπεδο. Πρόκειται ουσιαστικά για τη μηνιαία καθιερωμένη συνεδρίαση και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εισήγηση τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενόψει της προγραμματιζόμενης εξόδου της χώρας στις αγορές.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα «μη χαλάρωσης» στους υπουργούς, αλλά και να καθορίσει την πολιτική ατζέντα για το επόμενο διάστημα.

Συζητήσεις στο κόμμα

Ταυτοχρόνως, η σχετική συζήτηση ξεκινά και στην Κουμουνδούρου, αφού το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεδριάσουν όλα τα κομματικά όργανα: αρχής γενομένης με το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χθες Τρίτη, ενώ ακολουθεί, σήμερα, η σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας.

Τα δύο όργανα, πέραν της «επόμενης μέρας» για το κόμμα και την κυβέρνηση, θα προετοιμάσουν και την ατζέντα της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο. Στην ΚΠΕ ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη έως το καλοκαίρι του 2018 και την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria