ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ

fysiko-aerio-dytikh-makedonia
Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ

Εξελίξεις για το θέμα κατασκευής δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία δρομολογούνται αυτή την Παρασκευή. Στις 10:00 το πρωί της τελευταίας μέρας αυτής της εβδομάδας, επισκέπτονται την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο διευθύνων σύμβουλος και κλιμάκιο στελεχών της ΔΕΔΑ.

Ο Δ/Δ της ΔΕΔΑ κ. Θεόδωρος Τερζόπουλος και οι συνεργάτες του θα συναντηθούν στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με όλους τους εμπλεκόμενους Δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας και θα συζητηθούν αναλυτικά όλα όσα αφορούν στο πρόγραμμα δημιουργίας δικτύου διανομής φυσικού αερίου στους δήμους της Περιφέρειας.

Το θετικότατο αυτό project για την περιοχή μας προχωρά χωρίς κενά, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που διψούν για οπισθοδρόμηση και απραξία δημιουργώντας  ερωτήματα στην τοπική κοινωνία που παρότι βομβαρδίζεται με αρνητισμό και μηδενιστικά ψεύδη πείθεται πλέον από τα γεγονότα που ένα μετά το άλλο μιλούν από μόνα τους και βάζουν τον κάθε κατεργάρη στο πάγκο του.

Νεότερα την Παρασκευή 7 Ιουλίου.

 

Δείτε και το δελτίο τύπου:

Σε συνάντηση για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία καλεί ο Περιφερειάρχης, παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΔΑ Α.Ε.

Σε συνάντηση με θέμα: «Ενημέρωση για το σχεδιασμό δημιουργίας δικτύων αξιοποίησης του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία» καλεί την Παρασκευή 7 Ιουλίου και ώρα 10 το πρωί στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

Η συνάντηση που θα γίνει παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΔΑ Α.Ε. Θ. Τερζόπουλου αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο Θ. Καρυπίδης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στη Δυτική Μακεδονία, μέσα από την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι αρχική διακρατική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν προέβλεπε δύο σταθμούς σε Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία και άφηνε εκτός τη Δυτική Μακεδονία. Μέσα από τεκμηριωμένη πρόταση και δυναμική διεκδίκηση, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κατάφερε να αλλάξει η διακρατική συμφωνία και να υπογραφεί νέα που φέρνει το αέριο στη Δυτική Μακεδονία, μέσα από τη δημιουργία δύο σταθμών.

Όπως είχε δεσμευτεί εξάλλου ο Θ. Καρυπίδης, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία του υπουργού Γ. Σταθάκη, σχεδιάζονται οι επόμενες κινήσεις, με τους δημάρχους της περιοχής και τη ΔΕΔΑ Α.Ε., ώστε να ξεδιπλωθεί ο σχεδιασμός και με συναπόφαση να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Να σημειωθεί, ότι στόχος είναι να υπάρχει ετοιμότητα, ώστε όταν ο TAP φέρει το αέριο και σε συνεργασία με το ΔΕΣΦΑ, να προχωρήσουν οι ανάλογες υποδομές δημιουργίας δικτύων αξιοποίησης.

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια