Σβήνει το άστρο Μητσοτάκη, χρυσή εφεδρεία o Aβραμόπουλος - OlaDeka

Σβήνει το άστρο Μητσοτάκη, χρυσή εφεδρεία o Aβραμόπουλος

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΜΗΧΑΝΕΣ…

(σ.σ.)Διαβάστε ένα άρθρο από το κουρδιστό πορτοκάλι το οποίο θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δικαιολογεί συγκεκριμένες εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο. Αναφερόμαστε στις δηλώσεις του πρώην δημάρχου του πρώην δήμου Κλεισούρας ο οποίος ως γνωστόν, διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο νυν πρόεδρος της ΕΔΗΚΑ αναφέρθηκε στην ιδέα δημιουργίας ζώνης ελευθέρου εμπορίου στην Καστοριά επικαλούμενος μάλιστα την συνδρομή του Ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Η πρόσφατη αναφορά του Αχιλλέα Ευαγγέλου που δηλώνει σαφέστατα πολιτικό τοπικό ενδιαφέρον, συνδυάζεται άνετα με τις θεωρίες περί χρυσή εφεδρείας του φίλου του. Δείτε το δημοσίευμα:

Συνέβη κι αυτό!

Η κυβέρνηση Τσίπρα βγήκε στις αγορές κόντρα σε εγχώριους Θεούς και δαίμονες κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την πολυετή εδραιωσή της στην εξουσία. Την ίδια ώρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί μούδιασμα και αμηχανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού υπερασπίστηκε 3 τόνους ηρωίνης που κουβαλούσε στ΄αμπάρια του το Noor One τώρα ανακάλυψε νέο παδίο δόξης λαμπρό την Δικαιοσύνη. Αλλά ποια Δικαιοσύνη όταν το ψευδώνυμο της Ελλάδας είναι και επίσημα πλέον το Κολομβία της Ευρώπης;

Από τον Ian Ford

Η ΝΔ έχει πλέον πρόβλημα ταυτότητας και η δημοσκοπική της κατάρρευση δείχνει μονόδρομος. Η απογοήτευση κυριαρχεί στις τάξεις των ψηφοφόρων της και ο φέρελπις φιλελεύθερος ηγέτης Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει “παλαιός” και διαπλεκόμενος. Παράλληλα βαριά ονόματα της εγχώριας πολιτικής σκηνής είναι εξαφανισμένα: Γιώργος Παπανδρέου, Βαγγέλης Βενιζέλος, Κώστας Σημίτης, Αντώνης Σαμαράς, Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Καραμανλής, βρίσκονται στ΄αζήττητα. Δεν συγκινούν τις μάζες, δεν έχουν ουδεμία τύχη πανηγυρικής επιστροφής.

Με μια εξαίρεση: Toν Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα έμεινε έξω από την φθορά των μνημονίων και αποτελεί πλέον την μοναδική χρυσή εφεδρεία της κεντροδεξιάς. Φιλοευρωπαίος, ευγενής, γεννημένος διπλωμάτης, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέταξε πάνω από την φθορά του χρόνου και είναι έτοιμος για την μεγάλη επιστροφή στην πατρίδα καθώς η επιρροή του Κυριάκου ξεθωριάζει και η κεντροδεξιά έχει ανάγκη από έναν peacemaker.

Μπορεί κανείς να φαντασθεί πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τους συριζαίους Απάτσι Πολάκηδες να ανασύρουν από τα αρχεία τους την σχέσεις με την Siemens, την υπεράσπιση του έγκλειστου για 3 τόνους ηρωίνης Γιαννουσάκη και την ίδια ώρα οι αντιεξουσιαστές να απαντάνε να μετατρέπουν σε πεδίο μάχης την Αθήνα με τον γιο του Δημήτρη Κουφοντίνα να μετατρέπεται σε άτυπο ηγέτη τους:

Ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτωρ, απάντησε στη φράση που είχε πει πριν λίγες ημέρες ο Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξή του στο Athens Voice, και η οποία είχε κάνει αίσθηση. Ο γιος του Παύλου Μπακογιάννη είχε πει: «Θα ήθελα ο γιος μου να μπορέσει κάποια στιγμή να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον εγγονό του Κουφοντίνα».

Με απόλυτα αρνητικό τρόπο, ο Έκτωρ Κουφοντίνας αντέδρασε και έγραψε στο Facebook:

«Κώστα αν ο γιος μου καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον γιο σου θα τον είχα αποκληρώσει πρώτα εγώ. Κενά και υποκριτικά ευχολόγια, την στιγμή που αυτή η οικογένεια παρεμβαίνει στην “δικαιοσύνη” δηλώνοντας ευθαρσώς: “Κανένας νόμος δεν θα βγάλει έξω τον Κουφοντίνα”.
Αυτά επί της βεντέτας. Πολιτικά μιλώντας, θα μας χωρίζει πάντα ούτως ή άλλως η άβυσσος των ταξικών μας θέσεων. Διδαχθείτε τουλάχιστον όμως λιγάκι τακτ από τους παραδοσιακούς εσωκομματικούς σας αντιπάλους».

Πίσω από τις λέξεις του νεαρού Κουφοντίνα κρύβεται η οργή που υπόσχεται ένα εκρηκτικό μέλλον για την Κολομβία της Ευρώπης σε περίπτωση που ο Μητσοτάκης γινόταν πρωθυπουργός. Γι΄αυτό ήδη οι δημογέροντες της δεξιάς αναζητούν ένα ηγέτη ειρηνοποιό, χαμηλών τόνων ο οποίος θα μπορούσε να δώσει νέα πνοή σε έναν πολιτικό χώρο που έχει ανάγκη η εγχώρια δημοκρατία της Κολομβίας της Ευρώπης για να μην οδηγηθεί στην απόλυτη παρακμή. Η παρουσία του Αβραμόπουλου είναι μια εγγύηση πολιτικού πολιτισμού και ως εκ τούτου ο ξενιτεμένος Επίτροπος αποτελεί την ιδιανική επιλογή για την κεντροδεξιά. Στο μεταξύ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την ΝΔ στο 24% και τον Σύριζα στο 22%. Μιλάμε πλέον για ντέρμπυ…

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria