Alert! Πυροβολισμοί εναντίον μελών του Κογκρέσου σε γήπεδο μπέιζμπολ στη Βιρτζίνια - OlaDeka

Alert! Πυροβολισμοί εναντίον μελών του Κογκρέσου σε γήπεδο μπέιζμπολ στη Βιρτζίνια

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες

O Ρεπουμπλικανός βουλευτής Στιβ Σκάλις δέχθηκε πυρά στο γοφό και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο – «Ο δράστης πυροβολούσε αδιακρίτως» λέει βουλευτής που ήταν παρών

Τουλάχιστον ένα μέλος του Κογκρέσου τραυματίστηκε όταν ένας άγνωστος άνοιξε πυρ το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) εναντίον Ρεπουμπλικανών πολιτικών που έκαναν εξάσκηση σε γήπεδο μπέιζμπολ της πόλης Αλεξάντρια, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

O Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Στιβ Σκάλις ήταν ένα από τα άτομα που δέχτηκε πυρά. Τραυματίστηκε στον γοφό και και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει άγνωστη.

Μάρτυρες άκουσας τον Σκάλις να ουρλιάζει «βοήθεια» αφού ο δράστης άνοιξε πυρ κατά της φρουράς του. Στη συνέχεια τον είδαν να σέρνεται στο γρασίδι του γηπέδου, αφήνοντας πίσω του ίχνη αίματος, προκειμένου να βρει κάλυψη.

Ο Στιβ Σκάλις, Ρεπουμπλικανός εκπρόσωπος της Λουιζιάνα

scalise

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης – ή οι δράστες, αφού δεν έχει ξεκαθαριστεί ότι έδρασε μόνος – άνοιξε πυρ κατά μελών του Κογκρέσου που έκαναν προπόνηση στο γήπεδο που βρίσκεται στη γειτονιά Ντελ Ρέι, ενόψει ενός φιλανθρωπικού αγώνα που θα είχε προγραμματιστεί για αύριο στο Nationals Park.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, ο Benjamin Childers, έγραψε στο Twitter ότι κάποιος άνοιξε πυρ σε ένα γήπεδο του μπέιζμπολ όπου Ρεπουμπλικανοί βουλευτές κάνουν εξάσκηση, επισημαίνοντας ότι ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Μο Μπρους, ο οποίος ήταν παρών στην επίθεση, ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο αστυνομικοί οι οποίοι παρευρίσκονταν στην προπόνηση για λόγους ασφαλείας.

«Υπήρχαν αρκετοί βουλευτές πεσμένοι στο έδαφος και μέλη του προσωπικού τους, μετά την επίθεση. Τουλάχιστον ένας από αυτούς είχε τραυματιστεί και χρησιμοποίησα τη ζώνη μου για να σταματήσω την αιμορραγία» είπε στο CNN o Ρεπουμπλικανός βουλευτής από την Αλαμπάμα.

Με βάση τη μαρτυρία του, ο δράστης ήταν λευκός άνδρας, ωστόσο δεν πρόλαβε να προσέξει περισσότερες λεπτομέρειες αφού τον είδε φευγαλέα μόνο για λίγες στιγμές. «Είχε ημιαυαυτόματο και πυροβολούσε αδιάκοπα προς κάθε κατεύθυνση. Φαντάζεστε τον πανικό, κόσμος έτρεχε προς κάθε πλευρά».

Τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες, ενώ ο ίδιος ο Μπρους εκτιμά ότι τουλάχιστον πέντε άτομα δέχθηκαν πυρά.

elikoptero

Ορισμένα τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο δράστης έχει συλληφθεί, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ακούγονταν πυροβολισμοί επί δέκα ολόκληρα λεπτά.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο πρόεδρος Τραμπ και ο Αντιπρόεδρος Πενς έχουν ενημερωθεί για την επίθεση. «Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι κοντά σε όσους τραυματίστηκαν»

son

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria