«Τριανταφυλλάκι μ’ κόκκινο» από τον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς Μύησις - OlaDeka

«Τριανταφυλλάκι μ’ κόκκινο» από τον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς Μύησις

VIDEO

Πρώτη παρουσίαση για το πολιτιστικό δρώμενο σχετικό με την  ιστορία και την παράδοση της πόλης σήμερα από τον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς Μύησις.

Η χοροθεατρική παράσταση με θέμα τον Έρωτα και την Παλιά Καστοριά ενθουσίασε τον κόσμο που που το παρακολούθησε στην πλατεία Κουμπελίδικης.  50 άτομα επί σκηνής, με θεατρικούς φωτισμούς, ρούχα εποχής, σκηνικά, ζωντανή μουσική και μια ερωτική ιστορία βγαλμένη από την Καστοριανή λαογραφία.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν αλλάξει ο κόσμος γύρω γύρω, ένα κάτι τις μένει πάντα εκεί να θυμίζει ξανά και ξανά πως ακόμα και το διαμάντι γίνεται κομμάτια μπροστά στον, Έρωτα… Στον Έρωτα τον ολοπόρφυρο, τον βασανιστικό, τον μεθυστικό, τον αδίστακτο, τον γλυκό και τον πικρό, τον ζωοδότη μα και θανατηφόρο συνάμα… Μα ποιος γλύτωσε ποτέ από αυτόν! Κανείς! Μόνο που σαν αητός γυρνάει στα φουντωμένα μυαλά και τις ξέχειλες καρδιές σαϊτεύοντας ασταμάτητα, αλύπητα αδιάκριτα…

Και κάθε που βρίσκει στόχο, κάθε που ανοίγει μια πληγή, οι ματωμένες στάλες καρπίζουν άτακτα και με σαματά το χωράφι της τάξης και της ησυχίας με… τριανταφυλλάκια…. Κόκκινα… Κατακόκκινα !!!

triantafylaki-myisis

triantafylaki-myisis1

triantafylaki-myisis2

triantafylaki-myisis4

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria