Τραγωδία στο Λονδίνο: Νεκροί από τη φωτιά στο 24ωροφο κτήριο - OlaDeka

Τραγωδία στο Λονδίνο: Νεκροί από τη φωτιά στο 24ωροφο κτήριο

Η φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης

Δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για τον ακριβή αριθμό θυμάτων λόγω της πολυπλοκότητας του κτηρίου – Η φωτιά ξέσπασε μέσα στη νύχτα, από άγνωστη αιτία

Τραγωδία στο Λονδίνο το πρωί της Τετάρτης καθώς όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής της βρετανικής πρωτεύουσας υπάρχουν νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Υπάρχουν νεκροί, ο αριθμός τους είναι ακόμα άγνωστος λόγω της πολυπλοκότητας του κτηρίου, ανακοίνωσε λίγο πριν τις 9:45 (ώρα Ελλάδος) η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Ενα βίντεο δείχνει κατοίκους της περιοχής να φωνάζουν σε έναν εγκλωβισμένο ένοικο που κρέμεται από τα παράθυρα:

Βίντεο: Δένουν σεντόνια για να γλιτώσουν

Η φωτιά στον «πύργο της Κολάσεως» με τους 24 ορόφους (αρχικά είχε ανακοινωθεί πως είχε 27) στο Δυτικό Λονδίνο ξέσπασε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο στον δεύτερο όροφο, την ώρα που σύμφωνα με τις αρχές μέσα στο κτήριο βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι. Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε πως δέχθηκε το πρώτο τηλεφώνημα στις 00:55 (τοπική ώρα) και έφτασε επί τόπου έξι λεπτά μετά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Γρήγορα η φωτιά πήρε μεγάλη έκταση αν και στο σημείο βρέθηκαν 200 πυροσβέστες με 40 οχήματα, ενώ από την πρώτη στιγμή αυτόπτες μάρτυρες μιλούσαν για κραυγές που ακούγονταν από μέσα. «Μπορούμε να δούμε ανθρώπους στα παράθυρα. Ένας από αυτούς κουνούσε μια κουβέρτα. Από διπλανά κτήρια του φώναζαν “βγάλε το κεφάλι σου από το παράθυρο”. Ένας άνδρας μου είπε ότι νωρίτερα είχε δει μια μητέρα με ένα παιδί» περιγράφει δημοσιογράφος του Guardian. Το BBC ακόμα και στις 8:30 ώρα Ελλάδος, αρκετά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, μετέδιδε πως αυτόπτες μάρτυρες έβλεπαν στα παράθυρα ενοίκους του κτηρίου να ζητούν βοήθεια.

Ήδη σε πέντε νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί 30 τραυματίες όπως ανακοίνωσε λίγο πριν τις 8:30 η αρμόδια υπηρεσία.

Ένοικος του κτηρίου που μίλησε σε δημοσιογράφους είπε ότι το κτήριο δεν είχε κεντρικό σύστημα πυρόσβεσης προσθέτοντας ότι κατάλαβε τη φωτιά από τον καπνό στο διάδρομο έξω από το διαμέρισμά στο οποίο διέμενε στον 17ο όροφο του κτηρίου.

Δείτε live εικόνα από το σημείο:


Πληροφορίες αναφέρουν πως λόγω του Ραμαζανίου, πολλοί μουσουλμάνοι κάτοικοι του κτηρίου ήταν ξύπνοι και έτρωγαν την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, δηλαδή λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα. Έτσι, κατόρθωσαν να ειδοποιήσουν και άλλους ενοίκους και να βγουν έξω με ασφάλεια, προτού η φωτιά επεκταθεί σχεδόν σε όλο το ύψος του πύργου, προκαλώντας μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων.

Το κτήριο, που ονομάζεται Grenfell Tower και βρίσκεται στην οδό Λάτιμερ του δυτικού Λονδίνου, στεγάζει 120 κατοικίες και περίπου 600 κατοίκους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria