Σεισμός! - Εκατομμύρια ευρώ σε πρώην πρωθυπουργό από offsore στις Μπαχάμες! - OlaDeka

Σεισμός! – Εκατομμύρια ευρώ σε πρώην πρωθυπουργό από offsore στις Μπαχάμες!

Κατατέθηκαν από offshore στις Μπαχάμες σε λογαριασμό πολύ στενού συνεργάτη του – Και μετά το ποσό φυγαδεύτηκε σε τράπεζα του εξωτερικού – Αποκαλύπτουμε τη διαδρομή του μαύρου χρήματος

ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ του λογαριασμού που καίει πρώην πρωθυπουργό της χώρας παρουσιάζει η «kontranews».

Πρόκειται για το λογαριασμό ανθρώπου από το στενό του περιβάλλον ο οποίος δέχεται έμβασμα άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ από offshore εταιρεία με έδρα τις Μπαχάμες.

Η πληροφορία προέρχεται από τραπεζικές πηγές και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ενώ σύντομα η ελληνική δικαιοσύνη θα έχει στα χέρια της τα στοιχεία και θεωρείται δεδομένο πως θα προκληθεί πολιτικός και δικαστικός σεισμός.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός σε ελληνική τράπεζα, σε πρόσωπο που παραπέμπει ευθέως στον πρώην πρωθυπουργό, δέχτηκε το έμβασμα άνω του 1 εκατομμυρίου από την εξωχώρια στις εξωτικές Μπαχάμες και το περίεργο είναι πως τα χρήματα παρέμειναν για λίγες μέρες στη χώρα μας και στη συνέχεια διοχετεύθηκαν σε άλλο λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού.

Η διαδρομή είναι γνωστή στις τραπεζικές αρχές και απομένει να κινηθεί η εισαγγελική διαδικασία με βάση τα ίχνη του χρήματος.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Την ίδια στιγμή οι εισαγγελικές αρχές σχηματίζουν δικογραφία προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες πρώην κορυφαίου στελέχους γαλλικής εταιρείας σύμφωνα με τις οποίες, αφήνονται υπόνοιες χρηματισμού ακόμα και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για τη σύμβαση για το C4I.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η οποία ζήτησε να διερευνηθούν πόσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα τα οποία λένε πως η ελληνική δικαιοσύνη έχει στα χέρια της από το 2006, κατάθεση ενώπιον των γαλλικών εισαγγελικών αρχών του πρώην προέδρου της Thales Engineering & Consulting Μισέλ Ζοσεράν, η εταιρεία του οποίου κέρδισε τη σύμβαση για τις φρεγάτες.

Το υψηλόβαθμο αυτό στέλεχος κατήγγειλε, πρακτικές διαφθοράς από την εταιρεία του με αποτέλεσμα να ξεκινήσει δικαστική έρευνα.

Εκεί ο Ζοσεράν , πέραν των καταγγελιών και πληροφοριών που μεταφέρει για «παράνομες πληρωμές στον υπουργό Άμυνας για τις φρεγάτες», προχωράει ακόμα παραπέρα και ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρεας που αντιπροσώπευε την Thales αποκάλυψε πως έχασαν τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων (C4I) «διότι ο ανταγωνιστής η εταιρεία Saic υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσένεϊ (σ.σ αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 2001-2009, επί προεδρίας Μπούς). Και κατά τον Ρ…. (πρόεδρο της ελληνικής βερσιόν της Thales) χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό». Όπως είναι γνωστό πρωθυπουργός την περίοδο εκείνη ήταν ο Κώστας Σημίτης και η κατάθεση αυτή περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνάς τους για την υπόθεση διαφθοράς στην γαλλική εταιρεία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria