Πότε θα αναλάβουν τα ρομπότ όλες τις εργασίες του ανθρώπου - OlaDeka

Πότε θα αναλάβουν τα ρομπότ όλες τις εργασίες του ανθρώπου

Τα ρομπότ είναι ήδη εδώ και κάθε ημέρα που περνάει στέλνουν όλο και περισσότερους ανθρώπους στην ανεργία.

Χιλιάδες ειδικοί και αναλυτές της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζουν να προβλέπουν την επέλασή της, καθώς και ότι θα ξεπεράσει τους ανθρώπους, σχεδόν σε όλες τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Άλλωστε είναι πρόσφατη η επικράτηση της τεχνητής νοημοσύνης της Google, Deep Mind, εναντίον των κορυφαίων ανθρώπων του επιτραπέζιου παιχνιδιού Go. Το γεγονός ότι τα ρομπότ θα μπορέσουν να μας ξεπεράσουν σε πεδία όπως αυτά που απαιτείται φαντασία και δημιουργικότητα καταγράφουν νέες μελέτες.

Ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης ρώτησε αρκετές εκατοντάδες ειδικών της μηχανικής μάθησης σχετικά με το πόσα χρόνια θα χρειαστεί τεχνητή νοημοσύνη να ξεπεράσει συγκεκριμένα πεδία-ορόσημα των ανθρωπίνων δυνατοτήτων.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, οι μηχανές που μπορούν να συνθέσουν ακαδημαϊκές εργασίες θα είναι έτοιμες το 2026, ενώ οι οδηγοί φορτηγών θα αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη έως το 2027. Παράλληλα, η A.I. θα ξεπεράσει την ικανότητα του ανθρώπου στο εμπόριο έως το 2031, ενώ το πρώτο best-seller γραμμένο από μηχανή αναμένεται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία του 2049. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2053, στα χειρουργεία θα υπάρχουν μόνο μηχανές.

Συνολικά, σε ποσοστό 50% οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι η Α.Ι. θα μπορεί να εκτελέσει όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες σε 45 χρόνια και θα αυτοματοποιηθούν πλήρως σε 120 χρόνια. Στην έρευνα συμμετείχαν 352 ειδικοί από τους 1.634 που έλαβαν το σχετικό ερωτηματολόγιο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria