ΚΟΡΗΣΟΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ TAP - OlaDeka

ΚΟΡΗΣΟΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ TAP

Αλλάζει η όδευση του TAP στην Κλεισούρα λόγω ακαταλληλότητας του εδάφους

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη το απόγευμα στην Κορησό Καστοριάς από στελέχη του TAP για το πρόγραμμα βιοτικής στήριξης και μεταβατικής υποστήριξης ευάλωτων ομάδων.

Οι λιγοστοί επηρεαζόμενοι από την όδευση του αγωγού κάτοικοι των περιοχών των πρώην δήμων Κλεισούρας, Αγίων Αναργύρων και Μακεδνών που παραβρέθηκαν, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα που προσφέρει υπηρεσίες και υλικά για συμβουλευτική και επιστημονική υποστήριξη στις καλλιέργειες π.χ. αεροφωτογραφήσεις και ανάλυση εδαφών, γεωπονική υποστήριξη, σύγχρονα συστήματα προσδιορισμού αρδευτικών αναγκών και καιρικών προβλέψεων, παροχή λιπασμάτων και αγροεφοδίων καθώς και προσφορά οπωροφόρων δενδρυλλίων για καλλιεργητές που επηρεάζονται από τον αγωγό. Επίσης, αναφέρθηκε και η υποστήριξη σε επιχειρηματικές ιδέες τύπου οικοτεχνίας. Η διαδικασία έχει και τη μορφή διαβούλευσης, οπότε ο TAP  αναμένει και τις προτάσεις των επηρεαζόμενων αγροτών.

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΟΔΕΥΣΗ ΤΟΥ TAP ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ

Να σημειωθεί ότι σε ερώτηση του oladeka.com σχετικά με την αλλαγή όδευσης του αγωγού από τις περιοχές της Κλεισούρας, ο υπεύθυνος του TAP κ. Κώστας Τζάνας που κατάγεται από την Κλεισούρα, απάντησε ότι σύμφωνα  με τα όσα γνωρίζει, όντως η χάραξη της όδευσης του αγωγού στην συγκεκριμένη περιοχή θα αλλάξει. Αυτό οφείλεται στο ότι μετά από μελέτες του εργολάβου, το αρχικό σημείο στη θέση «Νταούλι» δεν ενδείκνυται λόγω «μαλακού» υπεδάφους το οποίο χαρακτηρίζεται ακατάλληλο και επικίνδυνο για το εν λόγω έργο.

Το νέο αίτημα στάλθηκε στο αρμόδιο υπουργείο και αναμένεται η σχετική αδειοδότηση. Όλα αφορούν σε μία πρώτη ανεπίσημη πληροφόρηση, την οποία αναμένεται να διαδεχτεί μια νέα πιο εμπεριστατωμένη ενημέρωση όπως υποσχέθηκε ο υπεύθυνος συνεργάτης του TAP.

tap-programma-biotikis-stirixis TAP-PRtap-programma

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria