Η Λαγκάρντ παίζει το βρώμικο παιχνίδι του Σόιμπλε: Θα παρατείνουμε τις συζητήσεις για το χρέος - OlaDeka

Η Λαγκάρντ παίζει το βρώμικο παιχνίδι του Σόιμπλε: Θα παρατείνουμε τις συζητήσεις για το χρέος

Διατεθειμένη να προσφέρει περισσότερο χρόνο στους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις για το χρέος, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Έτσι δείχνει να συμβάλει σε ένα βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της χώρας μας που έχει στήσει ο Σόιμπλε προκειμένου να εξυπηρετήσει τους προεκλογικούς σκοπούς του κόμματος του CDU και να μην υπάρξει απόφαση για ελάφρυνση χρέους τουλάχιστον πριν τις γερμανικές εκλογές.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η κ. Λαγκάρντ επεσήμανε πως «αν οι πιστωτές δεν βρίσκονται ακόμη σε στάδιο συμφωνίας, σεβόμενοι τις εκτιμήσεις μας, μπορούμε να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο».

Η κ. Λαγκάρντ σημείωσε πως το Ταμείο θα μπορούσε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο πρόσθεσε ότι, για να εκταμιεύσει το ΔΝΤ χρήματα, πρέπει να είναι σαφώς καθορισμένα τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Πώς θα καταστεί βιώσιμο το χρέος

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ στάθηκε στην ανάγκη επέκτασης των ωριμάνσεων, αλλά και αναβολής πληρωμής των τόκων των ελληνικών δανείων, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria