H επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για την σύλληψη του 27χρονου για παιδική πορνογραφία - OlaDeka

H επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για την σύλληψη του 27χρονου για παιδική πορνογραφία

Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, για τον εντοπισμό ατόμων που κατέχουν και διακινούν πορνογραφικό υλικό ανηλίκων στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο ημεδαπών, από τους οποίους ο ένας συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α. σε συνδυασμό με ενδελεχή ψηφιακή ανάλυση αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που κατείχαν ή/και διαμοίραζαν, μέσω διαδικτύου, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων από την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν γεωγραφικά στις κατοικίες δύο ατόμων, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Αττικής.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν συντονισμένες έρευνες, χθες (23 Μαΐου 2017), παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις κατοικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, (7) σκληροί δίσκοι Η/Υ, (2) κινητά τηλέφωνα και (2) εξωτερικές κάρτες αποθήκευσης.

Από την επιτόπια έρευνα στα προαναφερόμενα πειστήρια,  διακριβώθηκε η εμπλοκή των δύο ημεδαπών, ενώ στη κατοχή του ενός βρέθηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων, λόγος για τον οποίο συνελήφθη.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την εξέτασή τους.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στις Εισαγγελικές Αρχές και η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε αρμοδίως.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188

  • Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria