ΑΠΕ - ΜΠΕ: Οικονομική τόνωση άνω του 50% στην αγορά της πόλης, δίνει η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας - OlaDeka

ΑΠΕ – ΜΠΕ: Οικονομική τόνωση άνω του 50% στην αγορά της πόλης, δίνει η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας

Σημαντικά μεγάλος καταγράφεται κάθε φορά ο οικονομικός αντίκτυπος της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας στην Καστοριά, με τα οφέλη

για τους περισσότερους κλάδους στην τοπική κοινωνία να υπερβαίνουν το 50%, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αθλητισμού, Επιχειρηματικότητας και παραδοσιακών πολιτιστικών εκδηλώσεων, Ζήσης Λάζαρος.

Στο περιθώριο της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας στη Καστοριά, ο κ. Λάζαρος υπογραμμίζοντας τη διεθνή εμβέλεια της έκθεσης που διοργανώνεται ανελλιπώς από το 1976, επισήμανε ότι οι γουνοποιοί της Δυτικής Μακεδονίας, «με το πείσμα και την επιμονή τους να διατηρήσουν τον κλάδο ζωντανό και σε ανοδική τροχιά», επιτυγχάνουν και την αναγνωρισιμότητα του τόπου τους. Υπογράμμισε δε, ότι τις ημέρες διοργάνωσης της έκθεσης, η Καστοριά «πλημμυρίζει από κόσμο και ο ρυθμός στην πόλη ανεβαίνει κατακόρυφα, με τους επαγγελματίες να κάνουν πραγματικά χρυσές δουλειές».

Στο 100% στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα.

Στο 100% είναι από σήμερα κιόλας η πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα ενοικιαζόμενα καταλύματα στην Καστοριά, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων στο νομό, Ιορδάνης Μιχαηλίδης.

«Είναι το καλύτερο τριήμερο για την πόλη και τους επαγγελματίες το διάστημα διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «μπορεί η πόλη να τυγχάνει μεγάλης επισκεψιμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ωστόσο αυτοί που έρχονται προκειμένου να επισκεφτούν τους Έλληνες γουναράδες και τις περισσότερες φορές να κλείσουν και δουλειές μαζί τους, είναι ποιοτικοί πελάτες και εύρωστοι οικονομικά».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος τόνισε ότι ενώ πριν δέκα χρόνια η περιοχή αριθμούσε 680 κλίνες, σήμερα αυτές (ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα), ξεπερνούν τις 2.500.

Υπενθυμίζεται ότι η 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, που φέτος συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «ο Προφήτης Ηλίας» και η ΔΕΘ-Helexpo, άνοιξε τις πύλες της σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 7/5, με το «παρών» να δίνουν περισσότεροι από 350 εμπορικοί επισκέπτες από Ρωσία, Ουκρανία και την Κορέα.

Έλενα Αλεξιάδου – ΑΠΕ-ΜΠΕ

570 εμπορικοί επισκέπτες από 25 χώρες του εξωτερικού  πέρασαν τις πύλες του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας την πρώτη ημέρα της 42ης Διεθνούς  Έκθεσης Γούνας Καστοριάς.

Πιο συγκεκριμένα, οι αγοραστές προήλθαν από τις εξής χώρες:
Γαλλία
Κορέα
Γερμανία
Τουρκία
Κύπρος
Καζακστάν
Καναδάς
Αμερική (ΗΠΑ)
Ιταλία
Δανία
Σερβία
Βουλγαρία
Ρωσία
Αρμενία
Σεούλ
Ουκρανία
Αγγλία
Αυστραλία
Λετονία
Λίβανος
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πολωνία
Ρουμανία
Σουηδία

Ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών  όσο και η διάθεσή τους για αγορές, η οποία διεφάνη από την πρώτη στιγμή της έναρξης της Έκθεσης, δημιούργησε νέα συναισθήματα αισιοδοξίας και ικανοποίησης σε εκθέτες και διοργανωτές, αφού οι ευοίωνες προβλέψεις  και το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί πριν από την έναρξη της Έκθεσης, επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria