Σήμερα το 2ο Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώνει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς - OlaDeka

Σήμερα το 2ο Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώνει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς

Η οργανωτική επιτροπή σε συνεργασία με τους-τις μαθητές/τριες και του-τις εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς, τους Σχολικούς Συμβούλους, το Δ/ντή Εκπ/σης, τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ν. Καστοριάς και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν σήμερα Σάββατο 27 Μαϊου το πρωί, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάςτο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς με θέμα:
«Τα παιδιά παρουσιάζουν… οι μεγάλοι σιωπούν»

Σκοπός του συνεδρίου ήταν να προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριες των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων του νομού Καστοριάς την εμπειρία, μέσω του δημόσιου βήματος, να παρουσιάσουν οι ίδιοι/ες δημιουργικές όψεις της σχολικής ζωής, ως πραγματικοί επιστήμονες ώστε να αναδεικνύονται οι ικανότητες και οι δεξιότητες που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της σχολικής τους πορείας και αφορούν σε αυτήν την πρόκληση: γνώση και μεταγνώση, επικοινωνία, δημιουργικότητα, φαντασία, συνεργασία, υπευθυνότητα, δημοκρατικότητα, καινοτομία.
Ειδικότερα επιδιώκεται:
Να ενθαρρυνθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες να παρουσιάζουν τις απόψεις και τις δράσεις τους, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να εκφράζονται με ποικίλους δημιουργικούς τρόπους.
· Να οδηγούνται μέσα από ομαδοσυνεργατικές και βιωματικές διαδικασίες στην επίτευξη ενός κοινού σκοπού και συγκεκριμένα στην παρουσίαση μιας εργασίας σε ένα επιστημονικό μαθητικό συνέδριο.
· Να λειτουργήσει το συνέδριο ως εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, αλληλεπίδρασης μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, τοπικής κοινότητας.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή εκδήλωση:

mathitiko-synedrio8

mathitiko-synedrio10

mathitiko-synedrio11

3

mathitiko-synedrio

 

mathitiko-synedrio1

mathitiko-synedrio2

mathitiko-synedrio4

mathitiko-synedrio5

mathitiko-synedrio6

mathitiko-synedrio7

 

ms

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria