Με βάση διάταξη για «θάλασσα» και «λουομένους» μετακινήθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα στην παραλία της Καστοριάς… - OlaDeka

Με βάση διάταξη για «θάλασσα» και «λουομένους» μετακινήθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα στην παραλία της Καστοριάς…

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!

Από όλους έγινε αντιληπτή τις τελευταίες ημέρες, η μετακίνηση των τραπεζοκαθισμάτων που διατηρούν οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλία της πόλης της Καστοριάς. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις διαπιστώθηκε κατάληψη και χώρου πρασίνου στη νότια παραλία της πόλης.

Το oladeka, που πρώτο είχε δημοσιεύσει τις διατάξεις της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, επικοινώνησε με νομικούς που εκπροσωπούν τους επιχειρηματίες, προκειμένου να ξεκαθαριστεί αν τελικά ισχύει η υποχρέωση παραχώρησης ελεύθερης λωρίδας πλάτους 3 μέτρων από την πρώτη σειρά τραπεζοκαθισμάτων μέχρι την ακτογραμμή.

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος, ορισμένων από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, κ. Ιωσήφ Χατζητιμοθέου επεσήμανε ότι «η μοναδική περίπτωση που προβλέπεται στο παράρτημα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υποχρέωση παραχώρησης ελεύθερης λωρίδας πλάτους 3 μέτρων από την ακτογραφή αφορά αποκλειστικά και μόνο τις περιπτώσεις που παραχωρείται κοινόχρηστος χώρος αιγιαλού και παραλίας στη θάλασσα για την τοποθέτηση ξαπλώστρας και ομπρέλας προκειμένου να διευκολυνθεί η ελεύθερη κυκλοφορία των λουομένων παράλληλα με τη θάλασσα.

Περίπτωση αναλογικής εφαρμογής της διάταξης αυτής δεν είναι νοητή και στις λίμνες, δεδομένου ότι αφενός η διάταξη αναφέρεται ρητά στη θάλασσα και αφετέρου διότι βασική αρχή του δικαίου αποτελεί η καταφυγή στην αναλογική εφαρμογή μόνο σε περιπτώσεις ακούσιου κενού, το οποίο εν προκειμένω δεν υπάρχει. Αντίθετα, ο Νομοθέτης εκούσια δεν έθεσε τον περιορισμό αυτό και στις λίμνες αφού όπως είναι λογικό στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχουν λουόμενοι».

Χαρακτηριστικό είναι το σχετικό απόσπασμα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση:

ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ 1

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria