ΚΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - «ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ “ΕΓΝΑΤΙΑΣ”: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ» - OlaDeka

ΚΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – «ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ “ΕΓΝΑΤΙΑΣ”: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ»

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το ΚΠΕ Καστοριάς, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Κ.Π.Ε.) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδιοργανώνει με τα ΚΠΕ: Βιστωνίδας, Κιλκίς και Ποροΐων θεματικό (Β΄ επιπέδου) τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο στην Καστοριά για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2017.

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Οι Λίμνες του Οδικού Άξονα της “Εγνατίας”: Προστασία και Αξιοποίηση».

Το σεμινάριο έχει έναρξη στις 16:30 της Παρασκευής και λήξη στις 14:30 της Κυριακής.

Τις εισηγήσεις της πρώτης ημέρας (Παρασκευή, 26/5/2017), που αφορούν σε σημαντικά θέματα σχετικά με τον ρόλο της «Εγνατίας οδού» στην αξιοποίηση των λιμνών της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και σε  θέματα προστασίας τους, μπορεί ελεύθερα να παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται από την τοπική κοινωνία, ανεξάρτητα από την επαγγελματική του απασχόληση.

Ειδικότερα οι εισηγήσεις της Παρασκευής (26/5/2017) αφορούν:

α) στις Λίμνες ως Οικοσυστήματα,

β) στην προστασία και αξιοποίηση της Λίμνης της Καστοριάς,

γ) στη Λίμνη των Ιωαννίνων,

δ) στη γνωριμία με το οικοσύστημα της Λίμνης Δοϊράνης,

ε) στη γνωριμία με την ξεχωριστή Λίμνη Κερκίνη.

INCLUDEPICTURE “http://www.kpe.gr/images/M_images/poster_lakes_2017.jpg” \* MERGEFORMATINET

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τους νομούς εμβέλειας του ΚΠΕ Καστοριάς, σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν με τα σχολεία τους στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. «Λίμνες: Πηγές Έμπνευσης για Προγράμματα Π.Ε.», καθώς και σε εκπαιδευτικούς από συνεργαζόμενα με το Δίκτυο ΚΠΕ της χώρας.

Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Λίμνες: Πηγές Έμπνευσης για Προγράμματα Π.Ε.», στο οποίο συμμετέχουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΕΕΕΕΚ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και ΚΠΕ από όλη τη χώρα, συντονίζεται από το ΚΠΕ Καστοριάς.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν 70 περίπου εκπαιδευτικοί από 29 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και 9 ΚΠΕ της χώρας.

Συνδυάζοντας θεωρητικές προσεγγίσεις και βιωματικά εργαστήρια, στο πλαίσιο του σεμιναρίου προσεγγίζεται η προστασία και η αξιοποίηση των λιμνών στο πνεύμα της επανασύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση, που και η Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον (5/6/2017) ορίζει, έτσι ώστε να υποστηρίζεται η υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων Π.Ε. στις σχολικές μονάδες.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες πεδίου στην παρόχθια ζώνη της λίμνης μας, που έχουν οργανωθεί από τις Παιδαγωγικές Ομάδες των ΚΠΕ που συνδιοργανώνουν το σεμινάριο. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ψηφιακή πύλη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ( HYPERLINK “http://www.kpe.gr” www.kpe.gr) που διαχειρίζεται το ΚΠΕ Καστοριάς.

        Με εκτίμηση

Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Καστοριάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria