Καστοριά: Την Παρασκευή στον ανακριτή ο 27χρονος για την παιδική πορνογραφία - OlaDeka

Καστοριά: Την Παρασκευή στον ανακριτή ο 27χρονος για την παιδική πορνογραφία

Μάκης Νασιάδης

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σήμερα (24/5/2017) το μεσημέρι από την Εισαγγελέα Καστοριάς εις βάρος του 27χρονου που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης 23 Μαΐου 2017, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ ο ίδιος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στον ανακριτή.

Η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, έγινε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (NCMEC- National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α. και σε συνδυασμό με ενδελεχή ψηφιακή ανάλυση αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από την έρευνα εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη δύο χρηστών σε Καστοριά και Αττική αντίστοιχα, που κατείχαν και διαμοίραζαν, μέσω διαδικτύου, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Παρουσία δικαστικού λειτουργού και σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καστοριά, έγινε έρευνα στο σπίτι του 27χρονου στην Καστοριά, ενώ αντίστοιχη έρευνα έγινε και στην Αττική από  αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, επτά (7) σκληροί δίσκοι Η/Υ, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και δύο (2) εξωτερικές κάρτες αποθήκευσης, ενώ σε βάρος του δεύτερου εμπλεκόμενου στην Αττική, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την εξέτασή τους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria