Η φαντασία πάει σχολείο… και μαζί βρέθηκαν και τα παιδιά του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του «Κέλετρον Αγάπη για το παιδί»!!! - OlaDeka

Η φαντασία πάει σχολείο… και μαζί βρέθηκαν και τα παιδιά του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του «Κέλετρον Αγάπη για το παιδί»!!!

Την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, τα παιδιά του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», παρευρέθηκαν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς,

όπου συνάντησαν την συγγραφέα κ. Γιώτα Φώτου, η οποία μας μίλησε, και μας μάγεψε, για ένα αρκετά ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα, με τίτλο  «Η οικονομική κρίση στο σύγχρονο ελληνικό παιδικό βιβλίο».

Η εκδήλωση αφορούσε μικρούς και μεγάλους, και μέσα από αυτήν η κ. Φώτου μας ανέλυσε πως η οικονομική κρίση, η οποία είναι φανερή στην καθημερινή ζωή των παιδιών, παρουσιάζεται μέσα σε διάφορα λογοτεχνικά βιβλία και παιδικές ιστορίες.

KELETRON 2

 

Η παρουσία των παιδιών στην εκδήλωση έγινε στα πλαίσια της δημιουργικής ομάδας του Προγράμματος του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Η Λάρα, το κορίτσι της Βιβλιοθήκης», στην οποία γίνονται προσπάθειες να αναπτύξουμε την φιλαναγνωσία στα παιδιά του Κέντρου και γενικότερα στα παιδιά της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Συντελεστικό ρόλο παίζει η δημιουργία και η λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης του οργανισμού μας, και διάφορες δράσεις που στοχεύουν στην δημιουργία θετικών στάσεων και συναισθημάτων απέναντι στα βιβλία.

Και όπως είπε η κ. Φώτου μαζί με τα παιδιά…

«ένα τεταρτάκι με ένα βιβλίο την ημέρα… τον γιατρό τον κάνει πέρα…»!!!

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria