FEA - ΣΑΒΒΑΤΟ: Lobbying, Workshops και καλού κλίματος συνέχεια - OlaDeka

FEA – ΣΑΒΒΑΤΟ: Lobbying, Workshops και καλού κλίματος συνέχεια

Η FEA ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ “Η ΓΟΥΝΑ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ”

Το σίγουρο είναι ότι ο καθένας έχει και από ένα διαφορετικό αφήγημα για το πως πάει η έκθεση. Υπάρχουν αυστηρές κριτικές, υπάρχουν παράπονα όπως πάντα, αλλά υπάρχουν και άλλες δηλώσεις που βρίσκονται στον αντίποδα και πλέκουν την εικόνα της συνέχειας της επιτυχημένης διαδρομής που ξεκίνησε φέτος από το Hong Kong, πέρασε στο Μιλάνο και αφίχθη πρόσφατα σαν σκυτάλη στα χέρια της Fur Excellence In Athens.

Εμείς θα σας μεταφέρουμε για άλλη μία φορά ότι ακούμε από τα χείλη των εκθετών, των φορέων, των εκπροσώπων δημοπρασιών και άλλων παραγόντων.

Σήμερα συναντήσαμε πολλές φορές, εκπροσώπους εταιριών που ήτανε χαρούμενοι και δεν το έκρυβαν. Και δεν μιλάμε για τις γνωστές επιχειρήσεις που γενικώς εξωτερικεύουν αισιόδοξα ή υπεραισιόδοξα μηνύματα, αλλά για μετριόφρονες γουνοποιούς από εκείνους που μιλούν χαμηλόφωνα και χωρίς φανφάρες. Άνθρωπος που εμπιστευόμαστε και εκφέρει λόγο που δεν μας έχει προδώσει ποτέ όσον αφορά το παρελθόν, μας είπε ότι φέτος πήγε έως και τέσσερις φορές καλύτερα από πέρσι. Και θυμόμαστε την συζήτηση που είχαμε ένα χρόνο πριν με τον συγκεκριμένο γουνοποιό κατά την οποία ήταν πολύ δυσαρεστημένος και το έδειξε.

Υπάρχουν αρκετοί άλλοι που επίσης δηλώνουν ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι. Δεν έλειψε και η δήλωση άλλου εκθέτη που μας ανέφερε πως ότι έκανε πέρσι σε όλη την έκθεση, φέτος το κατάφερε την πρώτη μέρα.

Από την άλλη, πελάτης της FEA επιμένει και σήμερα πως οι έμποροι ήρθανε στην Αθήνα, μπήκανε στο περίπτερο του αλλά ενώ δείχνουν και το ενδιαφέρον τους, αγορές και παραγγελίες σοβαρές, δεν κάνουν.

“Θέλουν αλλά δεν μπορούν” αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος εκθέτης.

Εκπρόσωποι δημοπρασιών και μεταφορικών εταιριών, μας δήλωσαν ότι η FEA πραγματικά είναι η συνέχεια του ίδιου κλίματος των δύο προηγούμενων εκθέσεων. Η πορεία σε σχέση με πέρσι είναι ανοδική, δεν γίνονται θαύματα αλλά δίνεται η αναγκαία ενέργεια που απαιτείται για να παραμείνει ο κλάδος όρθιος έτσι ώστε σε επόμενο διάστημα να ορθοποδήσει πλήρως.

Και κάπου εδώ πρέπει να βρίσκεται η αλήθεια, υπάρχουν έμποροι – επισκέπτες που σήμερα έδειξαν ότι αφού επιδοτήθηκαν να έρθουν στην Αθήνα, δεν αρνήθηκαν την πρόσκληση και αφού έκαναν την γύρα στα περίπτερα, έφυγαν νωρίς το απόγευμα για βόλτες στην Αθηναϊκή πρωτεύουσα. Υπήρξαν και άλλοι πολλοί όμως που παρέμεναν (κυρίως την πρώτη μέρα) κλεισμένοι σε περίπτερα με κομπιουτεράκι, χαρτί και στυλό στο χέρι και έκαναν δουλειά. Μάθαμε μάλιστα ότι κάποιοι εκθέτες ζήτησαν παράταση λειτουργίας της έκθεσης μετά το κλείσιμο.

Ένα είναι το σίγουρο, ότι η έκθεση με όλες τις προγραμματισμένες ή απρόσμενες ιδιοτροπίες και αρρυθμίες (υπήρξαν πολλές τέτοιες που δημιουργήθηκαν και από τις αυστηρές πολιτικές λειτουργίας του διοργανωτή φέτος), υπάρχει, λειτουργεί και στηρίζεται από μεγάλο αριθμό εκθετών (υπήρχαν απώλειες αλλά και new entries ακόμη και επιστροφές) και επισκεπτών για άλλη μία χρονιά παρά τις αντίθετες “προφητείες” που την ήθελαν να πνέει τα λοίσθια. Αυτή η έκθεση μέχρι στιγμής, μοιάζει σε αρκετές στιγμές της, εκείνο το περιβόητο απόφθεγμα πως “η γούνα αρρωσταίνει, δεν πεθαίνει”

Κατά τα άλλα αρκετές επισκέψεις πολιτικών σχεδόν από όλα τα κόμματα, καταγράφηκαν στο σημερινό ημερολόγιο. Ξεχώρισε εκείνη του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα την οποία το oladeka.com κάλυψε ζωντανά με απευθείας σύνδεση καθ όλη την διάρκεια. Παρακολουθήστε τα video της επίσκεψης Πιτσιόρλα τα όσα πολύ ενδιαφέροντα ειπώθηκαν με τα στελέχη της γουνοποιίας, τις δηλώσεις του Υφυπουργού και daily show της δεύτερης μέρας:

AVANTI-PITSIORLAS

DICARA

EOG-FEA

FEA-1

FEA3

FEA4

 

FEA-BOURTSOS

FEA-NAFA

FEA-PITSIORLAS

IMG_0079

KOSMIDIS-PASOK-FEA

LANGIOTIS-PITSIORLAS-FEA

LANGIOTTI-NAFA

MALEGANOS-PITSIORLAS-FEA

PITSIORLAS-ALIKIVIADIS-SALAGIANNIS

PITSIORLAS-KOSMIDIS

RIZOS-PAPADOPOULOS

VITANIOTIS-PITSIORLAS-FEA

XATZ-SALAS

ZISIS-AGGELIS-FEA

 

 

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria