Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής μετά την έκρηξη βόμβας στη Eurobank - OlaDeka

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής μετά την έκρηξη βόμβας στη Eurobank

Άνοιξε λίγα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί και η οδός Πανεπιστημίου, που περέμενε κλειστή εξαιτίας της έκρηξης βόμβας που σημειώθηκε στις 22:38 χθες το βράδυ, στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Eurobank, στην οδό Σανταρόζα 7, στο κέντρο της Αθήνας.

Η οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” εκτιμούν οι αρχές  πως βρίσκεται πίσω από την βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο δράστες, σύμφωνα με μαρτυρίες, επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και αφού τοποθέτησαν το σάκο με τη βόμβα σε μία εσοχή του κτιρίου της τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα 7 κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια.

Άγνωστος τηλεφώνησε σε ιστοσελίδα στις 22:05 το βράδυ και ενημέρωνε πως η βόμβα θα εκραγεί στις 22:40.

Αμεσα αστυνομικοί απέκλεισαν οικοδομικό τετράγωνο και περίμεναν να λήξει το χρονικό όριο.

Μόλις σημειώθηκε η έκρηξη ακολούθησε τεράστια κινητοποίηση με τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής να αναζητούν και δεύτερη βόμβα, καθώς είχαν σχετική πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε.

Ο τρόπος που έδρασαν οι τρομοκράτες έχει πολλά κοινά στοιχεία με την βόμβα που εξερράγη στον ΣΕΒ το Δεκέμβριο του 2015, αλλά και στα χτυπήματα στο υπουργείο Εργασίας το Δεκέμβριο του 2016.

Για την έκρηξη υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, γι’ αυτό και αποκλείστηκε έγκαιρα η περιοχή από την αστυνομία, οπότε δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

 
 

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ήταν μέσα σε τσάντα που, σύμφωνα με μαρτυρίες, άφησαν έξω από το κτίριο της τράπεζας δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και έσπασε τζάμια κυρίως, σε πολλά κτίρια της περιοχής.

 
 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ενώ από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συλλέγονται στοιχεία, μαρτυρίες και οπτικό υλικό από κάμερες, που πιθανόν να βοηθήσουν στις έρευνες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria