Στο Αζερμπαϊτζάν η Ολυμπία Τελιγιορίδου - OlaDeka

Στο Αζερμπαϊτζάν η Ολυμπία Τελιγιορίδου

Εισηγήτρια από πλευράς της Ελλάδας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση των Παρευξείνιων χωρών για θέματα υγείας

  «Η υγεία των πολιτών είναι αναφαίρετο δικαίωμα και όχι προνόμιο»

 Στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν βρέθηκε η Ολυμπία Τελιγιορίδου για τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση των Παρευξείνιων χωρών που πραγματοποιήθηκε 24-26/4/2017 για θέματα συνεργασίας στον τομέα της υγείας.

Η κα Τελιγιορίδου ήταν εισηγήτρια από την πλευρά της Ελλάδας στη συνέλευση (PABSEC), η οποία αποτελείται από βουλευτές που εκπροσωπούν τα 12 κράτη – μέλη. Στη συνάντηση της Επιτροπής που συμμετείχε και ο βουλευτής Έβρου κ. Δημήτρης Ρίζος, συζητήθηκαν τα συστήματα υγείας που εφαρμόζονται στις Παρευξείνιες χώρες.

Στη διάρκεια του συνεδρίου έγινε αναλυτική αναφορά από τη βουλευτή στα μέτρα της υγείας που εφαρμόζονται από το Υπουργείο, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχοντας ως κεντρικό στόχο ένα σύστημα λειτουργικό και αποτελεσματικό. Αντίστοιχες εισηγήσεις έγιναν και από τις άλλες χώρες, όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας πάνω στους παραπάνω τομείς, ενώ παράλληλα ανταλλάχτηκαν από τους συμμετέχοντες η γνώση και η τεχνογνωσία που υπάρχει σε κάθε χώρα, ώστε να αλληλοβοηθηθούν στην υφιστάμενη κρίσιμη οικονομική κατάσταση.

«Σε αυτό το ιδιαίτερα κρίσιμο γεωπολιτικό περιβάλλον επιβάλλεται να φροντίσουμε τα ζητήματα που αφορούν την υγεία των πολιτών μας, κυρίως σε περιόδους κρίσης. Θα πρέπει η στρατηγική μας στόχευση πάνω στα συστήματα πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου βαθμού υγείας να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, γιατί η υγεία δεν είναι προνόμιο, είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Από τη δική μας πλευρά προσπαθήσαμε να αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο είχε πολλά προβλήματα μέσα από διορισμούς γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και μέσα από τον νόμο 4368 του 2016 δώσαμε το δικαίωμα σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ζητήματα υγείας», τόνισε η βουλευτής.

Διαδοχικές συναντήσεις στο Μπακού είχε η κ. Τελιγιορίδου με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Μπακού κ. Δημήτρη Τσούνγκα, καθώς επίσης και με τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Μπακού κ. Μανσούτ Μπαρχουντάροφ και τη σύζυγό του. Με τον κ. Μπαρχουντάροφ είχε την ευκαιρία να συζητήσει για την πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Μπακού με το ΤΕΙ Καστοριάς, στο πλαίσιο του διακρατικού Μεταπτυχιακού για θέματα ενέργειας, που ξεκίνησε πέρσι στην Καστοριά.

 

Γραφείο Τύπου

18195180_10210642036540914_2116675428_o-1 18216253_10210642053101328_1520089197_o-1

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria