Προβάδισμα 17,5% δίνει στη ΝΔ νέα δημοσκόπηση - OlaDeka

Προβάδισμα 17,5% δίνει στη ΝΔ νέα δημοσκόπηση

ΕΝΑΝΤΙ 15,5% ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 17,5 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με 33% έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή 7,5% ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 7%.

Ακολουθεί με 6,5% το ΠΑΣΟΚ ενώ από 2% συγκεντρώνουν Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων.

 

Το 73% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η κυβέρνηση καθυστερεί την αξιολόγηση «για να παραμείνει στην εξουσία», το 18% απάντησε ότι γίνεται διαπραγμάτευση για το «καλό της χώρας» ενώ το 9% «δεν ξέρει/δεν απαντά».

Το 33% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ «προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε» να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της, το 59,9% είπε ότι «ενδιαφέρεται μόνο για την εξουσία» ενώ το 3% θεωρεί ότι «υλοποίησε πολλές εξαγγελίες».

Στο ερώτημα «πως κρίνετε τις επιδόσεις της κυβέρνησης» το 3,5% απάντησε ότι είναι ευχαριστημένο, το 44% είπε ότι είναι «δυσαρεστημένο αλλά δεν υπάρχουν εναλλακτικές», το 51% δήλωσε «δυσαρεστημένο αλλά θεωρεί ότι υπάρχουν εναλλακτικές» ενώ το 1,5% «δεν ξέρει/δεν απαντά».

Το 38% των ερωτηθέντων θα έβλεπε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία εάν σχηματιζόταν «οικουμενική κυβέρνηση από την παρούσα βουλή», το 30% εάν γίνονταν πρόωρες εκλογές, το 19% εάν παραμείνει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μέχρι το τέλος της τετραετίας και το 13% δεν ξέρει/ δεν απαντά.

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria