Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2017 - OlaDeka

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2017

Τίνα Παπαντωνίου

Με στοχευμένες δράσεις σκοπεύει να εξισορροπήσει την περίοδο 2017-2018 η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τις πτωτικές τάσεις που παρατηρούνται στον εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό από το 2009 και έπειτα.

Η έγκριση του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2017 απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εισηγητής του θέματος ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού, Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, ενώ τα ερωτήματα των περιφερειακών συμβούλων πολλαπλά, κυρίως ως προς τα των μελετών, της χρηματοδότησης, της αποδυνάμωσης του εσωτερικού τουρισμού, κ.ο.κ. που κατέθεσαν άλλοτε την αγωνία τους και άλλοτε πάλι την αισιοδοξία τους για το τουριστικό μέλλον της περιοχής. «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε με διαβουλεύσεις το 2016 με τους εμπλεκόμενους φορείς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Το πρόγραμμα θα κινηθεί κυρίως στη συλλογή υλικού και στην ψηφιοποίηση συγκεκριμένων διαδρομών», παρουσίασε στις δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης ενώ όπως ενημέρωσε «από το 2009 έχουμε μια πτώση του τουρισμού, προσπαθούμε από το 2014 να ισορροπήσουμε την κατάσταση και στην κατεύθυνση αυτή θα ακολουθήσει και η προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τον περιπατητικό τουρισμό στην Π.Ε. Κοζάνης και θα ακολουθήσει και η Π.Ε. Φλώρινας», παρουσίασε εκτός άλλων.

Τοποθέτηση επί του θέματος υπήρξε από πλευράς του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου, ο οποίος διετέλεσε πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού: «Ο τουρισμός δεν είναι θέμα προγραμμάτων και κεφαλαίων, θέλει ανθρώπους με υψηλό I.Q. και όραμα…», ανέφερε.

Θετικό βήμα χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης το πλαίσιο-Σχέδιο στο οποίο καλείται να κινηθεί η Περιφέρεια εφεξής: «Για διαφάνεια μιλάμε κύριοι, όχι για ασκήσεις επί χάρτου… Όχι όποιος περνάει απ’ έξω ‘’βγάλε κι εμένα μπάρμπα λεύκωμα’’…. Με το Σχέδιο που εισηγείται ο κ. Ζυμπίδης διασφαλίζεται το πλαίσιο δράσεων… Όχι επειδή περνάει κάποιος Σύλλογος έξω από το γραφείο του ‘’κάποιου’’ πάρε κι εσύ… Αυτά που θα χρηματοδοτήσουμε μέσα από αυτό εδώ το Σχέδιο είναι οι δικοί μας οι πόροι… », η χαρακτηριστική τοποθέτησή του.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria