Διάκριση Καστοριανών μαθητριών στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης - OlaDeka

Διάκριση Καστοριανών μαθητριών στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης

Οι καθηγητές του Ωδείου Απόλλων Καστοριάς , Ισίδωρος Αντωνίου και Γιούλα Αντωνίου, συγχαίρουν τις μαθήτριες του Ωδείου Μαγδαληνή Καπατασίδου και Παναγιώτα Μπατσέλα

για την συμμετοχή τους και τα βραβεία που απέσπασαν στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή από 19 έως 22 Απριλίου 2017.
Η Μαγδαληνή Καπατασίδου απέσπασε το Α’ βραβείο στην κατηγορία μέχρι 17 ετών και η Παναγιώτα Μπατσέλα το Β’ βραβείο στην κατηγορία μέχρι 13 ετών.

Τα κορίτσια μας συμμετείχαν και στην κιθαριστική ορχήστρα της Θράκης που έδωσε μια μεγάλη συναυλία στο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής, υπό τη διεύθυνση του σπουδαιότερου Έλληνα κιθαριστή και συνθέτη Ευάγγελου Μπουντούνη, εκπροσωπώντας επάξια το Ωδείο Απόλλων, την Καστοριά και την κιθαριστική ορχήστρα Μακεδονίας και Καστοριάς.

Προσκεκλημένοι ήταν οι σπουδαίοι σολίστ Μάρω Ραζή, Στέλιος Γκόλγκαρης , Μιχάλης Σουρβίνος οι οποίοι έδωσαν ρεσιτάλ κιθάρας, συμμετείχαν ως σολίστ στη μεγάλη συναυλία της ορχήστρας και δίδαξαν στα σεμινάρια.

Στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης που διοργανώθηκε από το Δήμο Κομοτηνής , τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών με τον πρόεδρο Στέλιο Γκόλγκαρη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Θράκης Δημήτρη Σβυντρίδη, πήραν μέρος περισσότεροι από 100 μαθητές από τα ωδεία και τα μουσικά σχολεία της Κομοτηνής, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και οι δυό μαθήτριες της Καστοριάς, οι οποίες διέπρεψαν με την παρουσία τους και τίμησαν το Ωδείο Απόλλων και την πόλη μας.

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συμμετείχαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι , πέρα από τους σολίστ και καθηγητές από πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού όπως, η Κορίνα Βουγιούκα καθηγήτρια κιθάρας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η Stela-Miteva Dinkova από την Βουλγαρία, καθηγήτρια στη μουσική ακαδημία της Φιλιππούπολης και ο Ivan Petrisevic από την Σερβία, καθηγητής στη μουσική ακαδημία της Κολωνίας στη Γερμανία, οι οποίοι έδωσαν ρεσιτάλ κιθάρας και διαλέξεις, δίδαξαν στα σεμινάρια του φεστιβάλ, και συμμετείχαν ως κριτές στους διαγωνισμούς.

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στις μαθήτριες μας Μαγδαληνή και Παναγιώτα, ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια τους και να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους και άλλοι μαθητές του Ωδείου μας.

thraki

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria